2008. 04. 21.

Jó hír

Nagyon jó hírt kaptunk ma! Keresztmami pocakjában egy közel 6 mm-es dobogó szívű kisbaba növekszik. Botond barátodnak kistesója lesz decemberben.

A család még hármasban:




Életed első 17 hónapja

Ma egész nap ketten leszünk, apa elutazott Bánkra továbbképzésre. Csak holnap jön haza.
Te éppen alszol, úgyhogy megpróbálkozom a lehetetlennel, elkezdem összefoglalni az eddigi életed fontosabb epizódjait. Emiatt sajnálom leginkább, hogy eddig nem írtam, mert így utólag már nehéz visszaadni a pillanatnyi érzelmeket, érzéseket. Remélem azért valamennyire sikerül.

Életed első pár napja kalandosra sikeredett. Szerdán születtél, pénteken viszont már két rossz hírt is kaptam. Az egyik, hogy besárgultál, így kék fénybe kellett Téged rakni. A másik, hogy látogatási tilalom volt a kórházban, úgyhogy nem jöhetett be hozzánk senki, még Apa sem. Te szombaton már kijöhettél az inkubátorból, de én vasárnapra belázasodtam, így a tervezett hétfői hazamenetel helyett csak kedden hagyhattuk el a kórházat.
Nagyon jó érzés volt hazatérni VELED! Befektettük a kiságyadba és csak gyönyörködtünk benned! Olyan parányi voltál.


Apával úgy döntöttünk, az első éjszakát a mi ágyunkban töltöd. Ezután egész december 28.-ig így telt minden éjszaka;-) Egyszerűen nem tudtunk megválni Tőled! Utána viszont átköltöztél a saját ágyikódba, ahol azóta is alszol. Gyakran emlegetjük még most is, hogy milyen jó volt, amikor ott szuszogtál közöttünk.


Nagyon gyorsan fejlődtél és fejlődsz a mai napig is. 2006. december 26.-án mosolyogtál ránk először úgy, hogy már tudatában voltál mit csinálsz, nem csak egy reflex volt. Szerencsés véletlen, hogy ezt a mosolyt meg is tudtuk örökíteni.


Alig múltál 2 hónapos, amikor először kinyomtad magad.


Ezután már csak ritkán sikerült megörökíteni az új produkciókat;-)
2007. február 20.-án, 3 és fél hónaposan megfordultál hasról hátra, majdnem egy hét múlva, február 26.-án pedig hátról hasra is sikerült a mutatvány.
Három hónaposan már megfogtad a játékaidat.


Négy hónapos voltál, amikor először kaptál gyümölcsöt. Reszelt almával próbálkoztunk, de az első falatok nem ízlettek túlzottan.


Azért belejöttél, és hamarosan már mindenféle finomságot falatoztál.

7 hónaposan már szépen ültél.


És kúsztál, pakolásztál.


7 és fél hónaposan álltál fel először. Reggel mindig a hálószobánkban szopiztál, és amikor befejezted, indultál felfedezni a terepet. Ezen a napon is így tettél, belekapaszkodtál a radiátorcsőbe és felhúztad magad. Nagyon elégedett voltál az elért eredménnyel.


8 hónaposan már másztál, de olyan tempóban, hogy alig győztünk elkapni. Szintén ebben hónapban kibújt az első fogacskád. Azóta sem vitted túlzásba a fogzást, jelenleg 7 fogad van kint, egy örlő fogad félig már kibújt, egy pedig már érzehető az ínyed alatt.



Nagyon szerettél négykézláb mászni. Kezdetben csak a nappaliban, majd később bejártad az egész lakást. Sokáig így közlekedtél, egészen 2007. október 25.-ig, amikor megtetted az első önálló lépéseidet! Nagyon büszkék voltunk Rád, próbáltuk ezt is megörökíteni, kevés sikerrel.




Azóta már futsz, mi pedig próbálunk utolérni Téged. Szerencsére eljutottunk odáig, hogy lehet Veled kézenfogva sétálni, többé-kevésbé szót fogadsz. Sokat mászkálunk együtt, megnézzük a környék cicáit, eső után (vagy közben) pancsolunk a tócsákban (persze csak gumicsizmában), megszagoljuk a virágokat, vagy nézegetjük a pipiket. Imádod az állatokat, főleg a kutyákat. Bár Neked is van egy uszkárod, Jennyke, vele nem túl jó a viszonyod. Jenny féltékeny Rád, hiszen érkezésed előtt ő volt a "gyerekünk". Másik közeli kutya Hubika, Mama és Papa kutyája. Ő nagyon szeret veled játszani.