2009. 07. 14.

Ismét arany

Szilvásváradon felmentünk a Milleneumi Kilátóba, ahol a környező hegyekre, Mátra, Tátra, Bélkő-hegy, Bükk és egész Szilvásvárad belátható.
Felemeltelek, hogy Te is lásd, milyen szép a kilátás, mire megkérdezted:

-Na, hol a Maconkai tározó?

A tározó innen elég messze, Nógrád megyében található és még sosem jártunk ott, de Papával gyakran nézed a Feederbottal állóvizen című dvd-t, amelyben szerepel a víztározó. De hogy honnan jutott pont ott eszedbe, fogalmam sincs.

Nyaralás 2.0 - Szilvásvárad

Mivel a Hőgyészi nyaralás után pénteken bementem dolgozni, úgy gondoltam azon a héten amikor Apa vigyáz Rád, kiveszem a pénteki napot. Aztán eszembe jutott, hogy van egy kupac wellness utalványom, amit fogalmam nincs mire tudnám költeni (azért kértem anno, mert gondoltam, hogy pelusra is jó lesz, de az meg már szerencsére nem kell, ennyit meg nem költünk gyógyszerre), kitaláltam, hogy keresek egy wellness szállót, ahol elfogadják. Már régóta készültünk Szilvásváradra, akkor voltunk ott amikor pocakos voltam. Így hát adott volt, hogy akkor arra felé keresgéljünk. Szerencsére rátaláltam a Szalajka Liget Hotelre, ahol elfogadták az utalványt is. Szerencsénkre pont születésnapi akció volt, így még kedvezményt is kaptunk. (Mellesleg amikor 3 éve voltunk, akkor épült a szálló, még néztük is akkor Keresztmamiékkal.) Péntektől vasárnapig voltunk ott.
A kirándulás "light"-osra sikeredett, mivel Te csak, és kizárólag pancsizni akartál. Akármilyen programot említettünk hisztizni kezdtél. A péntek délután el is telt a fürdőzéssel. Vittünk karúszót, aminek köszönhetően teljesen egyedül ugráltál és "úszkáltál" a vízben. Ha hozzád akartunk érni egyből ránk szóltál, hogy engedjünk el, egyedül (ez elég idegesítő volt). Nagyon jól vacsiztál (az ételek is finomak voltak), úgyhogy hamar elaludtál a Neked megágyazott két személyes ágyon. Másnap délelőtt a Te akaratodnak engedve szintén pancsiztunk, majd délután Apa masszázsra ment, Te pedig aludtál. Alvás után ellátogattunk a Milleneumi Kilátóhoz. Itt egy darabig élvezettel nézegettél a távcsöveddel. Utána még elkocsikáztunk a Gerenna-vár felé. Természetesen megállás nélkül hallgattuk a "pancsizni AKAROK" c., ekkor már unalomig ismételt műsorszámot. Vacsi előtt nekünk már nem volt kedvünk pancsolni, ezért kiegyeztünk abban, hogy vacsi után még elmegyünk a játszótérre. Így is tettünk, és nagyon jól érezted magad a többi gyerkőc társaságában.
Vasárnap reggeli után még elmentünk egyet fürdőzni, aztán elindultunk a Szalajka-völgybe. Iszonyú tömeg volt a kisvasútnál, két vonatot is indítottak, de sokan még így is álltak. A vonatozást élvezted ("Kis töfi a Thomas barátja"), talán még a forrás is érdekelt, de onnantól gyakorlatilag végig nyafogtad az egész utat. Felváltva hol Apa, hol én cipeltelek a nyakamban. Sajnos még ez sem volt elég Neked, itt is folyamatosan mondtad a magadét merre menjünk, ha megálltunk már kezdted a cirkuszt.
A pisztráng "neveldék" még felcsigázták az érdeklődésedet, majd szépen bealudtál Apa karjaiban. Már épp lemondtunk a pisztráng ebédünkről, amikor felébredtél, így nem kellett kihagynunk.