2010. 12. 11.

Történések

Annyi minden történt mostanában, megint lemaradtam jócskán az írással.

November 27.-én Bábszínházban voltunk, ismét Marcipán cicát néztük, ahogy tavasszal is. Jó sokan mentünk együtt, Évi és Hunor, Lea és Mesi, Timi és Laci, valamint Keresztanyuék Jucival és Botonddal és mi, azaz Te, Máté és én. Majdnem az egész első sort elfoglaltuk.

Következő héten Julika második szülinapjára voltunk hivatalosak, de sajnos elmaradt, mert Boti is Juli is beteg lett. És Te is "lebetegedtél" a hétvégére, szerencsére az óvoda kezdés óta először. Azért írom idézőjelbe, mert szerdán éjjel már csúnyán köhögtél, át is hoztunk a mi ágyunkba, hogy szem előtt legyél. Aztán éjjel nevetgél meg beszéltél álmodba, azt hittem lázas vagy. Épp, hogy 37 volt a hőd, de ez a melegnek is betudható volt. Reggel mértük, semmi. Azért szóltam az oviban, hogy figyeljenek. Nem volt semmi, sőt bent még csak nem is köhögtél. Aztán hazamentünk, majd este mondtad, hogy érzed, hogy felment a lázad. 37,9 volt, de mivel pont rendelt a doktornő, Apa levitt hozzá. Azt mondta, hogy nagyon csúnya a torkod, és felírt antibiotikumot. Lázat még csak csillapítani sem kellett, sem aznap, sem utána, szépen javulni kezdtél.
Azon a hétvégén elkezdtek szép lassan érkezni a mikulás ajándékok is. Viktoréktól kaptad az elsőt, majd Mamáék csomagja érkezett. Krisztáéktól is kaptál csomagot, plusz egy adventi naptárt. Az itthoni mikulás vasárnap éjjel érkezett. Este kikészítetted az ablakba a csizmádat. Nagyon cseles voltál, mert mindjárt két párat is ki szerettél volna tenni. Reggelre meg is érkeztek az ajándékok. Egy újabb mikulás csomag, egy játék bevásárlókocsi, Anna, Peti és Gergő egy kötete, valamit egy Kipp-kopp foglalkoztató füzet. Ezen a napon az oviba is érkezett a mikulás. Sőt még bábszínház is volt ez alkalomból. Délután még Ancsáék mikulás csomagja is várt.



Egész héten karácsonyi vásár volt az oviban, ahová készítettem 8 üveg karácsonyi lekvárt. Szerintem finom lett, és ahogy láttam el is fogyott. Mi is vásároltunk egy-két apróságot. Egy koszorút, amit bevittem a munkahelyemre, Neked egy karácsonyi gömböt és egy gyertyát, magamnak egy karkötőt, dísznek pedig mézeskalács fenyőt vettünk.

Ma munkanap volt, de szabadságot vettem ki erre a napra, így Neked sem kellett óvodába menned. Még jól is jött ki, mert éjjel hánytál, nem is keveset, de ahogy már éjjel is sejtettem, a tegnap vacsira, kenyér nélkül bekajált Csabai kolbász volt a ludas. Mára már nyoma volt gyomorpanasznak, étvágyad is rendesen volt.

Ami a jó hír viszont, hogy bár már túl vagyunk az első, sőt a második hóesésen is, most úgy néz ki meg is marad ebből valamennyi, úgyhogy holnap talán szánkózatunk is egyet.

Készülünk karácsonyra is (bár takarítás terén még jócskán van elmaradás), jövő héten pedig beindulnak a záró- és céges bulik is. Az oviban is jövő hétre tették a csoportos karácsonyozást, mert az utána való héten már összevont csoportok lesznek. Apa már 20.-tól itthon lesz egész január 3.-ig, én meg majd még kitalálom munka függvényében, hogy hogy is legyen.