2010. 06. 19.

Tegnapi vihar előtt




Gyorsan telnek a napok...

Annyira gyorsan telnek a napok, hihetetlen, hogy már túl vagyunk az első nyári hónap közepén (igaz, a nyár eddig nem sokat mutatott magából, kivétel a napokig tartó 40 fokos hőséget).
A héten Apa még itthon volt, nem nagyon akar javulni a köhögése. Sajnos a kedve nem lett jobb, ugyanolyan morgós, mint amikor dolgozik (sőt).
Kedden tartottunk Mama szülinapját. Sajnos nem sikerült meglepit szereznünk, mert elújságoltad, hogy kap tortát és lesz tüzijáték is.
Szintén ezen a napon tudtuk meg, hogy szerdán és csütörtökön beiratkozás van az oviban. Ehhez ugye szükség van egy ú.n. törzslapra, amit a védőnőtől kell kérni. Nemhogy törzslapunk nem volt, még a védőnő nevére sem emlékeztem (Kati néni kb. egy éve szülési szabira ment), mert eddig csak a hároméves státuszon találkoztunk. Apa szerdán kiderített ki az, utol is érte, és megkapta a törzslapot is, és utána elintézte a beirtatás is.
Csütörtökön elég ramaty napunk volt. Reggel kikönyörögted, hogy megnézhesd a Minimaxon Noddy-t. Mivel ilyenkor már ki van centizve az időnk, én már felöltözve vártalak. Amikor kiléptünk az ajtón először azért balhéztál, hogy kocsival akarsz menni, utána pedig vissza akartál menni Apának puszit adni (aki még aludt). Nem volt rá idő, ezért nem engedtem. Na innentől elszabadult a pokol. Az utcán levetted a kardigánod és földhöz vágtad, majd folyamatosan hajtogattad, hogy nem szeretsz és nem leszel többé az anyukám:-) (akkor azért nem mosolyogtam ezen). A hisztitől folyni kezdett az orrod, de nem engedted letörölni. Végig mondtad, hogy csak Apát szereted, csak vele fogsz játszani és különben is hazamész hozzá. Mire a bölcsihez értünk már váltottál, itt már azt kiabáltad, hogy nem fogsz se bölcsibe, se oviba járni. Gyorsan Rád adtam a benti szandit, és vittelek volna befelé. De Te betámasztottál és nem akartál moccanni sem. Végül sírva ráncigáltalak be a csoportba, de akkor már a sírás kerülgetett engem is. Remek így kezdeni a napot.
Pénteken bölcsis búcsúztató volt, erről majd írok részletesen.
Ma pedig elutaztak Mamáék Csopakra. Szegényeknek egyelőre úgy tűnik nem lesz túl jó idejük. Szerencsére ma még sütött a nap, így tudtak horgászni, sőt még halat is fogtak. Holnap Öcsiék visszautaznak Bécsbe, úgyhogy Hubika nálunk fog majd éjszakázni péntekig. Napközben nem merjük együtt hagyni Yodával, mert egyelőre nem túl barátságos vele.
Holnap Keresztmamiékhoz megyünk. Nem tudjuk még mit fogunk csinálni, múlt héten még azt terveztük, hogy ti gyerekek pancsiztok, de most úgy néz ki esős nap lesz (ismét).