2008. 06. 20.

Védőnéni

Ma járt nálunk Kati néni a védőnőnk. Megbeszéltünk vele néhány dolgot, megkérdezte miket tudsz már. Megnézte a fogacskáidat, amit lehet, hogy szakemberrel is meg kell nézetni, ugyanis a jobb alsó kettes fogadnak már rég ki kellett volna jönni. A többi oldalon már örlő fogak jönnek, de jobb alul csak az egyes fogacskád van kint. Oltásokról beszéltünk még, amit majd esetleg szeptemberben kell megkapnod.

És egy kicsit a hét többi napjáról:

Szerda

Borzasztó egy nap volt, egész nap csak esett, úgyhogy sehova nem tudtunk menni. A délutáni alvásod után azonban kisütött a nap és miután befejeztem a főzőcskézést készültünk elindulni sétálni. Gondoltam átsétálunk és levisszük Hubi és Jeny kutyukat. Kimentem az erkélyre megnézni, hogy mennyire van meleg, akkor láttam, hogy az ég kezd igencsak borússá válni. Ennek ellenére elindultunk palintázni, de összesen talán negyed órát töltöttünk lent és ismét szakadni kezdett az eső. Ráadásul Apának fiúnapja volt, úgyhogy egész estig kettesben voltunk összezárva.

Csütörtök

Évivel és Hunorral a Margit szigetre mentünk sétálni. Sajnos azt elfelejtettük, hogy az előző napi zuhé után nedves minden, így csak olyan terepen engedtünk szabadon titeket, ahol előtte lecsekkoltuk, hogy nincs-e tócsa és nem túl vizes-e a fű. Elnéztünk az állatkertbe is, ahol láttunk kacsát, pávát, gólyát, pacit. Nagyon élveztétek mindketten az állatokat. Egy kicsit még játszótereztünk, aztán hazasétáltunk. Szerencsére nem aludtál be útközben, itthon még ebédeltél, majd 1 óra körül feküdtél le. Délután Apával játszótereztél.

Péntek

Erről már írtam, ami még érdekes lehet... Mivel éjjel megint sírtál (pedig már egy hete nem csináltál ilyet), szokás szerint magunk közé vettünk, ahol Te szokás szerint nem tudtál aludni, úgyhogy irány vissza a helyedre. Ott némi sírás után csönd lett. Emiatt viszont 8-ig aludtál, ami Nálad csodaszámba megy.
Miután Kati néni elment, olyan 11 körül lementünk a játszóra, gondoltam mivel úgyis aludtál 8-ig, egyhamar nem fogsz lefeküdni. A sarokig érve már kétszer elestél, majd 5 percen belül még 3-szor. Nem akartál hintázni, mert forró volt, ami persze nem igaz, csak meleg volt a naptól, de Te -Fo, fo kiáltások mellett kikéredzkedtél. Ugyanez történt a csúszdán is, két lépcsőfokot felmásztál, de az is fo, fo volt;-) Aztán még egyszer elestél és akkor úgy láttam, ha csetlesz-botlasz és nem jó semmi akkor fáradt lehetsz. Fel is jöttünk, ebédeltetni próbáltalak, de a kaja sem kellett. -Csucsu - mondtad, levetted az előkét és indultunk aludni. Mindezt 11.53-kor.

Holnap leugrunk Balcsira Mamáékhoz, igaz, ők is jönnek haza este, de addig is pancsizunk egyet. Lehet, hogy Viktor is velünk tart, ezt majd megbeszéljük. Vasárnapra meg Keresztanyuékat hívtam, menjünk egy rövid túrával egybekötött bográcsolás, tárcsasütéses kirándulásra. Ezt is még le kell fixálni.