2008. 06. 24.

Az okos anya és a "tenger"

"Remek" ötletem támadt délután. Mivel még mindig hőség van, és kimenni nem lehet, gondoltam felfújjuk a medencédet. Persze egy panelban ahol az erkélyen lévő ülőgarnitúra mellett nem sok minden fér el, hol máshol is lehetne ezt megoldani, ha nem a nappaliban. Tavaly már tettünk egy próbát, de akkor voltál vagy 7-8 hónapos, hason fekve feküdtél a vízben. Szóval a nagyszerű ötlet megvalósítást kívánt. Felfújtam a medencét, és lábosba vizet hoztam bele. Nagyon boldog voltál, hogy pancsizhatsz. Azt még most sem tudom, hogy miért is gondoltam én azt, hogy az örökmozgó, egy perce nyugton maradni képtelen gyermekem majd beül a medencébe és ott eljátszik. Természetesen nem így zajlott. Egy ideig elmatattál, utána kezdődött a számodra legkedvesebb móka, a ki-be rohangálás a medencéből, aminek hatására a szőnyeg és a parketta is tocsogott a vízben. Tényleg jó móka volt! És ami utána jött... Elkezdtem egy locsoló kannával kimerni a vizet, ami igen rövid ideig ment csak, mert annyi víz nem volt benne. Ekkor egy bögrével folytattam. Aztán rájöttem, hogy valahová ki, vagy el kéne tenni a medencét, hogy száradjon. Még volt benne egy kicsi víz, azt beleöntöttem a lábosba (persze a fele mellément), majd elkezdtem cibálni a medencét. Először próbáltam kituszkolni az erkélyre, de az ott felállított ruhaszárító miatt ez nem sikerült. Majd gondoltam beviszem a kádba, ott majd kiszárad. Igenám, de nem folyt ki az összes víz amikor próbáltam kiönteni, így még a szoba maradék része és az előszoba is vizes lett. Azt hiszem ilyet sem játszunk többet;-)


Délután (vagy inkább már este) felköszöntöttük végre Ricsit, akinek több, mint két hete volt a szülinapja, de valahogy nem jutottunk még át hozzájuk.

És a tegnapi nap... Hétfőre rekord UV B sugárzást mondtak, ezért gondot okozott, hogy mit is lehetne csinálni. Évi hívott reggel, hogy mi a tervünk az napra. Persze semmi nem volt, mondtam jöjjenek át, bár nálunk ilyenkor az összes redöny le van húzva a meleg miatt. Eszembe jutott, hogy a Dagály strand hétfőnként féláras, úgyhogy végül ott kötöttünk ki. Iszonyú sok ember volt kint. Hunorral nagyon jót pancsiztatok a gyermekmedencében, és közösen is tudtunk fürdeni a hullámmedencében, ami úgy van megcsinálva, hogy fokozatosan mélyül. A délutáni szundi után ez az egy medence volt árnyékos, úgyhogy itt folytattuk a strandolást. Ki-be futkostatok a medencéből, tocsogtatok a környező tócsákban és már időnként együtt is játszotok. Természetesen vigyáztunk Rátok, folyamatosan kentünk Titeket és szigorúan az árnyékban tartózkodtunk.

És egy kép a mai uzsiról: