2010. 07. 06.

Vajon megúszod?

A héten kiderült, hogy bárányhimlő járvány tombol a bölcsiben is és Mamaék óvodájában is. Tegnap már alig voltatok a csoportban, délután pedig újabb 4 gyereket küldtek haza pöttyösen. Ma még egy kisfiún jelentkeztek a tünetek, így összesen a 14-ből 4 gyerek maradt Veled együtt a csoportban. Kíváncsi vagyok megúszod-e. Bár túlesni jó lenne rajta, így a nyári szabadságok előtt még betegszabira is elmenni nem annyira pozitív. Minden esetre megpróbálom előkészíteni a terepet ahhoz, hogy itthonról tudjak dolgozni, ha a szükség úgy hozná.

Mozgalmas hétvége

Az idei nyár nem bővelkedett eddig a kellemes hétvégékben Szerencsére azonban az elmúlt hétvégén nagyon jó idő volt.
Szombatra egy velencei-tavi kiruccanást terveztünk be. Agárdra mentünk, velünk tartott Viktor és Karolina is. Reggel 8-kor indultunk, úgy terveztük 9-re le is érünk. Direkt vettünk pályamatricát is, hogy gyorsabban haladjunk. Sajnos ez nem jött össze, az M7-esen két baleset is volt, úgyhogy 2 és fél óra alatt sikerült megtennünk a háromnegyedórás utat. Szerencsére nem voltak sokan, így még simán találtunk jó helyet. Később Viktor barátai is csatlakoztak. A víz nagyon jó volt, bár az esős időnek köszönhetően, a lépcsőről leérve már csak lábujjhegyen ért le a lábunk. Persze Te szokás szerint nagyon élvezted a vizet, és nagyokat ugráltál. Délután vízibiciklizni mentünk, mert csúszdázni szerettél volna róla. Alig győzted kivárni, míg beljebb értünk a vízben, ahol nem zavartunk senkit. Karolina és a fiúk vártak Téged a vízben. Aztán valaki kitalálta, hogy ugrálhatnál is a vízibicikliről. Ez még talán jobban tetszett Neked mint a csúszda. Alig akartad abbahagyni. Mikor szóltunk, hogy vissza kell vinni a járgányt és leültettünk a csúszdára, hirtelen felpattantál és visszaugrottál a vízbe:-)
Hat óra körül indultunk haza, mert egy közeledő vihar megijesztett minket, persze végül csak a hangja jött el felénk, a vihar pedig jól kikerült.
Vasárnap bábszínházba mentünk. A Kippkopp és a nyári hónapok című előadást néztük meg. Nagyon szeretem Marék Veronika kis gesztenyefiguráit. Még annak idején amikor óvónőként dolgoztam találkoztam először a Kippkopp könyvekkel. Azóta beszereztük az összeset, és nagyon szereted Te is. Az előadást szokás szerint néma csöndben nézted végig, de azért időnként mosolyogtál is. Azóta is minden nap emlegeted, sőt ma még kitaláltad, hogy a bölcsiben eljátsszátok Kirával a mesét.