2010. 08. 01.

Bölcsiszünet - 2. hét

Ezt a hetet együtt töltöttük. Bár nem nyaraltunk, de igen tartalmas kis hét volt.
Hétfőn bementünk dolgozni, mert nem lettem kész a munkámmal. Nem mondom, hogy könnyű volt Veled, mert nehéz volt úgy koncentrálnom, hogy 2 percenként akartál valamit, de Te ismét nagyon jól érezted magad a dolgozóban:-) Végül azért kész lettem mindennel, úgyhogy nem volt ebből probléma.
Keddre Keresztmamiékkal beszéltünk meg találkát. Eredetileg úgy volt, hogy kimegyünk a Hajógyári szigetre, de a változékony idő miatt ezt elnapoltuk. Így reggel elindultunk Lőrincre Gabiékhoz. Szerencsére az idő kegyes volt, egyszer volt egy kisebb szemerkélő eső. Jót játszottatok Botival és a csendespihenő alatt, (ahol csak Julika volt hajlandó aludni, de szerencsére Ti is viszonylag csendben voltatok) még beszélgetni is tudtunk Gabival. Hazafelé persze elaludtál a metrón, de kénytelen voltam felébreszteni Téged. Eredetileg ezen a napon étterembe mentünk volna, mert július 27.-én ünnepeltük a 8. házassági évfordulónkat. A gyomornyavalyám miatt azonban nem mertem bevállalni. Ehelyett rendeltünk kaját, amiből talán Te falatoztál a legjobb ízűen.
Szerdán semmi különösebb programunk nem volt, délelőtt kisétáltunk a Lehel-piacra, délután pedig főzőcskéztem.
Csütörtökön Évivel beszéltünk meg programot, az Omszk parkban nemrég megnyitott játszóházba mentünk. Később Keresztmamimék is csatlakoztak hozzánk. Ez a játszóház azt hiszem a legjobb ahol valaha is jártunk. Egy egész napos belépő 1500 Ft (2 éves kor fölött), felnőttnek 500 Ft. Van mászóvár, aminek a vége egy félhomályos kalózszoba, van kislányoknak hercegnő szoba, külön bébijátszó, csúszdás-labdás kütyük, játszószőnyeg ahol lehet autózni, vonatozni, motorozni, bármit. Kint, a kertben kanyargós csúszda, ugrálóvár, hinta, egy hatalmas trambulin, és elektromos versenyautó pálya található. A szülőknek kávézórész is van, itt táboroztunk le mi is. Olyannyira jól éreztük magunkat, hogy nyitástól, délelőtt 10 órától 16 óráig ott voltunk.



















Pénteken Éviékkel egy Margit-szigetes kiruccanást terveztünk, de a reggeli borús idő láttán úgy döntöttünk, mégsem megyünk. Aztán délelőtt kisütött a nap, így kettecskén elindultunk a szigetre. Megnéztük a halas tavat, az állatkertet, majd elindultunk hazafelé, mert elkezdett szemerkélni az eső.
A tegnapi nap takarítással telt, amit annyira, de annyira utálunk mindannyian.
Ma, vasárnap pedig Keresztmamiék jöttek hozzánk ebédre. A terv az volt, hogy még délelőtt elmegyünk megnézni a helikoptereket, amik ilyenkor a Forma 1-re szállítják a nézőket és Mamáék utcájának a végéből, a Duna partról szállnak föl. Végül ez elmaradt, mert Julika elaludt mire ideértek. Ebéd után kihajókáztunk a Margit-szigetre, ahol Botival póni lovagoltatok, sétáltunk egy nagyot, majd hazajöttünk.



Nem mondom, hogy kipihenten vágok neki a jövő hétnek, de azért ez a sok program adott némi energiát amiből táplálkozni lehet a szürke hétköznapokon.

Mogyoróutca

Múlt hét szombaton egy kedves rokonunk meghívott mogyoródi telkére nem csak minket, az egész családot. Sajnos Ancsáék nem jöttek, mert Máté bárányhimlője még tombolt, így félő volt, hogy ha elkapod tőle, akkor pont a nyaralás alatt jön ki rajtad.
Én iszonyatos gyomorgörcs társaságában indultam el, ami sajnos nem hogy nem múlt, hanem végül az ügyeleten kötöttem ki, kétszer is, másodszorra egy szurival gazdagabban jöttem ki. (megj.: én még életemben nem szenvedtem ennyire, beleértve a szülést is) Rég volt már így együtt a család apraja-nagyja.
Már járunk régebben Gyuri bácsinál és Ibolya néninél, de akkor egyrészről még többen (Dédi mama, a testvére Margit néni), másrészről viszont többen (azóta született néhány gyerkőc) voltunk.

A menü bogrács pörkölt volt, a diétásoknak grillezett csirkecomb. Te persze egyikből sem ettél, mert előtte megettél egy zsák chipset. Ebéd után köszöntés volt, Gyuri bácsi és Anyu bátyja is kapott tortát. Mi ezután eljöttünk, de Te maradtál Mamáékkal. Nagyon jól érezted magad, jókat játszottál a fiúkkal (mert csak fiúgyerek van a családban:-)). A fényképeket pedig ezúttal Te készítetted.

A héten többször is említetted, hogy milyen jól érezted magad a Mogyoró utcában (Mogyoródon) és menjünk máskor is.