2010. 04. 24.

Hogy miket tud?!

Gondolom minden Anyuka és Apuka tapasztalta, hogy a mai gyerekek milyen természetes módon szippantják magukba a technikai vívmányok kezelését, használatát. Nálunk is így van ez. Egy ideig még próbáltuk Bánkot távol tartani a műszaki cuccoktól, de mára már belenyugodtunk, hogy önállóan kezeli a dvd-t, indítja el a cd lejátszót és kapcsolja be az erősítőt. A számítógépet (bár szerencsére nem gyakran), de egyedül kezeli. Ismeri az általa nézett oldalakat, amit a könyvjelzőből el is tud indítani. Sőt a hordozható dvd lejátszó kezelését ő mutatta meg nekem, mert nekem fogalmam sem volt róla.

Múltkor megkérdezte, hogy mikor kaphat fényképezőgépet? (Ez az egyetlen dolog amihez nem nyúlhat hozzá, kompakt gépünk nincs, ami van, azt pedig nem adjuk a kezébe. )
Szóval a kérdése kapcsán eszembe jutott, hogy Viktor Ausztriából hozott egy toysrus katalógust, amiben láttam egész jó áron gyerek fényképezőt. Bánknak mondtam is, hogy majd megnézzük és ha lesz valamilyen alkalom, elképzelhető hogy megkapja. Jött is a fontos kérdés:

- És memóriakártya van benne?

Beszólt

Múlt héten amikor mentem Bánkért a bölcsibe, az egyik kislány odajött hozzám, hogy a Buci csúnyát mondott rá. Azt hogy pisakó. Öltözés közben megígértettem Bánkkal, hogy nem fog csúfolni senkit és nem beszél csúnyákat. Megkérdeztem Tőle:
-Mit jelet egyáltalán az, hogy pisakó?
-Hát azt, hogy büdös.
-Miért kell ilyen butaságokat összehordani, komolyan mondom, amikor kisebb voltán nem beszéltél ennyi butaságot...
-PERSZE, MERT AKKOR MÉG NEM TUDTAM BESZÉLNI.

Tényleg...

Oviválasztás

Nyakunkon az ovis jelentkezés határideje, ami idén május 3.-tól 7.-ig lesz. Terveink szerint abba az oviba megyünk, ahol Mama dolgozik. Ez a mostani bölcsödéd mellett van, és már jól ismered az ottani dolgozók nagy részét.
Főként emiatt, nem terveztem a kerület összes óvodáját végiglátogatni. Nekünk nem ez a körzeti ovink, de nagyon bízom benne, hogy sikerül majd bejutnunk. Ennek az ovinak a nyílt napjára elmentünk, ami április 16.-án volt. Szerencsésen jött ki a lépés, mert ezen a napon pont bölcsi szünet volt, így legalább egy szabival megúsztam a dolgot.
Délelőtt 10 óra körül értünk oda az oviba. Akkor az egyik csoportban már olyan teltház volt, hogy be sem jutottunk. A másik csoport épp indult kifelé, úgyhogy mi is az udvarra mentünk. Ott egyből csatlakoztál a kék csoporthoz, ahová Máté az unokatesód és még jó néhány tavalyi bölcsistársad is jár. Az óvónénit Ági nénit is nagyon kedveled, egyébként Mama is ebben a csoportban van. Sajnos ide nem lesz felvétel:-) Meghallgattam az óvodavezető ismertetőjét, addig Te kint játszottál. Majd próbáltalak átterelni a másik oldalra, ahol majd a két új csoport lesz. Ott is futkároztál még, amíg én néhány kérdést feltettem a leendő óvónéninek.
És a tények:
A beiratkozás május első hetében lesz. A körzetes oviban kell majd jelentkezni és egy kérvényt írni, amelyben összeszedünk minden indokot, hogy miért szeretnénk másik oviba járni. Június vége felé tudjuk meg, hogy hová vettek fel. A beszoktatás augusztus 23-tól lesz. Az első teljes nap az oviban szeptember 1. Nem tudom még hogy lesz a beszoktatás, mert hét nap szabi kicsit soknak tűnik. Elég rosszul jön ki, mert augusztus 22.-ig bölcsiszünet van. Vagy azt csinálom, hogy augusztus 23.-án, 24.-én mész bölcsibe és 25.-től kezdjük az ovis beszoktatást, - ami azért nem túl jó, mert két napra nem biztos, hogy van értelme visszamenni bölcsibe - , vagy megpróbáljuk Apával felváltva intézni ezt a dolgot.