2009. 05. 30.

Én kis kertem...

Idén elhatároztam, hogy nem lesznek virágaim az erkélyen. Szeretem a virágokat, de mivel nyugati fekvésű a lakás és kb. déltől este 8-ig odatűz a nap, így szegény növények nyár közepére már elég csúnyácskák, pedig próbálok mindent megtenni értük. Még télen ültettem egy virágládába örökzöldeket, gondoltam ez elég is lesz mint zöld növényzet. Aztán jött a névnapom. Anyuéktól kaptam 6 darab érdekes muskátlit, ehhez viszont már ládát is kellett vennem. Viszont olyan ládát már nem találtam amilyen a régi, a két különböző meg nem tetszett együtt, "rendeltem" még egy virágládát, 3 futómuskátlival. Közben Anyuéktól kaptam egy gyönyörű leandert is (és mégy egy gyönyörű vörös, vagy bordó muskátlit, amin jelenleg 9 virág van), Öcsémtől pedig egy IKEA-s cserepes epret. Nos ez lett a virágtalan erkélyemből:






Gyereknap

Tegnap délután gyereknap volt a bölcsiben, amire mi, szülők is hivatalosak voltunk. Az időjárás végül kegyes volt hozzánk, ugyanis a rendezvény kezdete előtt negyed órával esni kezdett, de 1/4 4 körül el is állt.
A csoportszobák teraszán különféle játékok voltak kirakva, a Ti csoportotok előtt például egy felfújt kismedence több száz labdával. (Annak idején nagyon gondolkodtam, hogy veszek itthonra ilyen labdát, most viszont örültem neki, hogy mégsem tettük meg).
Volt ahol alagutas sátor volt, ezt is kipróbáltad. A legnagyobb attrakció azonban egy tűzoltó autó és egy rendőrségi autó volt. Egész héten mondogattad, hogy jön a tűzoltó autó, amikor azonban megérkezett az udvarra, elmenekültél onnan. Nem akartál beülni sem abba, sem a rendőrautóba. Nagyon jópofa volt, ahogy egyszerre szirénázott a két autó.
Szerencsére mire minden gyerek (és persze a szülők) kiélték vágyaikat, és lecsengett a tömeg, Neked is megjött a kedved. Beültél a rendőrautóba, ami nekem is jól jött, mert a rendőrök épp nem voltak ott, így kipróbáltam a szirénát;-)

A "buli" képekben: