2009. 01. 19.

Boci, boci tarka-zenei kísérettel

Úgy repül az idő...

Annak ellenére, hogy pont ma panaszkodtam, hogy milyen lassan telik ez a január, mégis rá kell jöjjek, hogy repül az idő. Már egy hete nem írtam, pedig annyi minden történt.

Bölcsi...

Az első hét kissé nehézkes volt. Volt olyan reggel, amikor a karácsonyfa körül kergettelek reggel indulás előtt, és volt olyan, hogy a bölcsi bejáratánál dobtad le magad a földre, majd innen húztalak be az átadóba. Persze mindenki minket nézett, sőt volt, aki még a gyerekét is nyugtatta, nehogy "elkapja" tőled a hiszti járványt.
Legnagyobb ömeglepetésemre azonban múlt hét szerda óta örömmel, magadtól mész be a csoportszobába. Sírás nélkül ott tudlak hagyni.
A negatívum, hogy néhány nap után az orrod elkezdett folyni, de egyelőre homeos bogyókkal próbáljuk kordában tartani.

Alvás projekt...

Lekopogom, nagyon jól haladunk. Valamivel több, mint egy hete alszol külön, ezalatt két nehezebb éjszaka volt, amikor többször kellett átmennünk hozzád. De jellemzőbb, hogy egyszer, vagy egyszer sem kelsz fel éjjel. Nem akarom elkiabálni, de nem gondoltam, hogy ilyen jól fog menni a visszaszoktatás.
Van egy nagyon aranyos szokásod is. Az egész lakásban csak a Te szobád ajtaját csukjuk be, hogy ne zavarjunk. Amikor felébredsz, minden alkalommal "kikopogsz" a szobád ajtaján, és csak ezután bújsz elő,-)

Wc projekt...

Néhány napja még azt meséltem, milyen messze is vagyunk mi a szobatisztaságtól. Este fürdés előtt próbáltunk időnként biliztetni, de hallani sem akartál róla. Tegnap viszont nagy dolog történt. Én épp a hajamat szárítottam, mikoris odajöttél és mondtad, hogy pisilni szeretnél a wc-re. Szóltam Apának, aki oda is szaladt, és ráültetett a wc-re. Rögtön bele is pisiltél és nagyon büszke voltál magadra. Ennek örömére délután elmentünk egy lépcsős wc ülőkét venni. Jó ötletnek bizonyult, mert ahogy összeraktuk rátelepedtél és szinte le sem akartál szállni róla. Ma a reggeli próbálkozásnál már el is küldtél, mondtad, hogy most nem pisilsz, hanem kakilsz és csukjam be az ajtót. Egy idő után szóltál nekem és valóban volt eredmény a wc-ben. U.így este is. Kívácsi vagyok, ez csak hirtelen fellángolás, vagy hosszú távú érdeklődés lesz-e. Minden esetre lelkesen gratulálunk Neked és dícsérünk.