2009. 11. 24.

Száraz lábbal a Duna alatt

Keresztapu ezt a címet adta annak a programnak, amit múlt hét szombatra, november 21.-ére szervezett. Fecó mérnökként dolgozik a 4-es metró építésén, és meghívott minket is, hogy nézzük meg hogy is zajlik az építkezés.
Este 7-kor találkoztunk a Gellért téren, ahol kaptunk esőkabátot, gumicsizmát, és fejfedőt. Lifttel lementünk a mélybe, ahol kisvasúttal jutottunk el a fúrópajzsig, ami a Kálvin térnél van.
Nem tudom mire számítottam, talán leginkább egy sötét alagútra, ehhez képest hatalmas terek, rengeteg ember és iszonyatos nagy muka folyt odalent. Az emberek éjjel-nappal dolgoznak a föld alatt. Kíváncsi vagyok milyen érzés lesz majd a kész állomásokon állni, így, hogy bepillantást nyerhettünk, hogyan is készül a 4-es metró.
Sajnos a képek nem tudják visszaadni azt amit ott tapasztaltunk, de azért felteszek néhányat.


Vissza a bölcsibe

Mivel a gyógyszered múlt hét szerdán elfogyott, úgy döntöttem, csütörtökön ismét mehetsz bölcsibe. Mindezt már nem is tudom pontosan hány hét után, minden esetre október 16.-a óta összesen 4 napot tudtál menni. Apa persze nem értett egyet velem, ő várt volna hétfőig, de én úgy gondoltam jobb lesz, ha egy rövid héttel kezdünk. Természetesen már előre mondogattad, hogy nincs kedved bölcsibe menni, de szerencsére mikor odaértünk nem balhéztál.
Viszont éjjel bepisiltél, ami nem jellemző, majd ezt követően pénteken délután a bölcsiben is (az igaz, hogy ott legalább elindultál a wc felé). Szombaton a Mamáéknál aludtál, bár mondtad, hogy nincs kedved, amin meg is lepődtünk, mert mindig szívesen maradtál náluk. Végül ahogy elmentünk bepisiltél, majd hajnalban is.
Ezek után hétfőn úgy vittelek be a bölcsibe, hogy szó szerint be kellett ráncigálni, és zokogva váltunk el. Erika vett át, de hátrafeszítve a tested üvöltöttél. Elmondásuk szerint nem tartott sokáig a balhé, és szerencsére szombat óta baleset sem volt. Minden esetre nem tetszik ez nekem, valami csak van a háttérben. Amit tudunk tenni, hogy megpróbálunk még jobban figyelni Rád, és többet EGYÜTT játszani.