2010. 08. 21.

Augusztus 20.

Idén kivételesen itthon voltunk ezen az ünnepnapon. Én világ életemben nagyon szerettem augusztus 20.-át. Még a mai napig emlékszem a régi jó vízi- és légi parádéra, amire minden évben kivittek minket Papáék.
Sajnos ilyen már nincs manapság, sőt, idén még a már több éve zajló Red Bull Air Race-t sem engedélyezték. A hagyományos tűzijáték azonban meg lett tartva, és megígértük Neked, hogy arra ki is megyünk.

Előtte még délután kilátogattunk a rakpartra, ahol a Lajta hadihajó újrakeresztelését lehetett megnézni, amit hajófelvonulás kísért. Persze Téged nem kötött le a ceremónia, csak a díszsortűznél kezdtél figyelni, de akkor meg rögtön a nyakamba ugrottál:-)
Érdekes egyébként, hogy még augusztus elején Keresztmamiékkal kint voltunk a Margit szigeten és hazafelé láttuk a Lajta hadihajót, akkor vontatták a szerelőműhelybe és még csupasz volt. Persze akkor még nem tudtuk mi az, olyan volt mint egy díszlet. De azét Apa lefényképezte.:-D

A Lajta, még csupaszon, fegyverzet nélkül:


És készen:





A hajófelvonulás után hazafelé szerencsére bealudtál a kocsiban, így már biztos volt, hogy bírni fogod az estét. Kora este már nagyon izgatott voltál, alig vártad, hogy elinduljunk a tűzijátékra. Útközben kaptál egy világítós ördögszarvat (tele volt mindenféle villogó "gyönyörűséggel" az egész rakpart). A pesti rakpartra mentünk, szerencsére itt még elviselhető volt a tömeg.
A tűzijáték nagyon tetszett Neked, a nyakamat ölelve nézted végig. Még utána is sokat beszéltél róla, soroltad, hogy milyen színű rakétákat lőttek fel.
Nem tudom én mikor voltam utoljára "élőben" tűzijátékon (a Te megszületésed után a tetőről néztük egyszer, tavaly pedig Balatonon voltunk), de annak ellenére, hogy szerényebbnek hirdették, szerintem az egyik legszebb tűzijáték volt.