2010. 01. 03.

A mi fenyőfánk



Az év utolsó napjai és a 2010-es év kezdete

A hét utolsó napjai közül kettőt Timikével, Mesivel és családjaikkal töltöttük. 29-én délután mentünk Timiékhez először. Nagyon jókat játszottatok a két leányzóval, bár időnként volt egy kis hatalmi harc. Hiába no, mindhárman egykék vagytok:-) Mi felnőttek közben beszélgettünk és Tarot kártyát vetettünk. Jó sokáig maradtunk, és mivel délután nem aludtál, rövid vacsi után fürdős nélkül kidőltél.
Másnap Keresztmamiékhoz voltunk hivatalosak elő szilveszteri bulira. Eredetileg 6-ra mentünk volna, de fél 8 körül értünk oda, persze addigra már mindenki jó hangulatban volt. Koktéloztunk, bóléztunk, így hamar utolértünk a bandát:-) Végül karaokéztunk a buli végéig.
Te aznap Mamáéknál aludtál. Szilveszter reggelén mentünk érted, majd irány haza, és elkészítettem a szokásos szilveszteri kajánkat a bundázott virslit. Öt körül ismét Timiékhez mentünk, szintén ott voltak Mesiék is. Vacsiztunk, Ti játszottatok, most azonban már többet vitáztatok, mint két nappal azelőtt. Tönkretettetek egy csomó trombitát, anyósnyelvet és megint felforgagttátok a gyerekszobát. Koccintottunk egyet, majd este 1/4 12 után mentünk át Mamáékhoz. Akkor már nagyon izgatott voltál, vártad az éjféli tüzijátékot. Éjfélkor pezsgőt bontottunk, és koccintottunk - nélküled - Te ugyanis nem voltál hajlandó ebben részt venni idén. De a Himnuszt végighallgattad. Utána trombitával és csillagszórókkal kivonultunk az erkélyre és néztük a tüzijátékokat. Mindezek után még volt lelkierőd az aznap Keresztmamiéktól kapott Halász Judit dvd-t megmutatni Mamáéknak. Néhány számot megnéztünk, majd hazamentünk. Fél 2 körül aludtál el és délelőtt fél 11-ig fel sem keltél.

És az idei évről....
Január 1-jén Apa arra ébredt, hogy a szeme fáj és tiszta véreres. Kicsit később én is éreztem, hogy váladékozik, és kicsit szúr, szintén a bal szemem. Kötőhártya gyulladásra gyanakodtunk, de gondoltunk várunk, hátha elmúlik. Itthon volt erre való kenőcsünk, így Apa elkezdte kezelni vele a szemét. Sajnos nem használt. Délután sétáltunk egyet a Városligetben, ettél egy lángost, majd Apa nyakában bealudtál. Mivel nem ébredtél fel amikor Mamáékhoz értünk, Apa fölvitt Téged hozzájuk, én pedig bementem velük a kórházba Dédimamához.
2.-án délelőtt Apa elment az ügyeletre, mert a szeme nem javult. Kapott szemcseppet. Délután pihikéztünk, kihasználtuk az utolsó előtti napot a hétfői munka előtt:-) Apával aludtál egy nagyon (ennek köszönhetően este negyed 11-kor sikerült beájulni).

Ma Keresztmamiékkal és Apával moziba mentünk, az Avatart néztük meg. Már 2 hete lefoglaltuk a jegyet az IMAX 3D moziban. Engem nem is érdekelt a film, Apa viszont nagyon oda volt érte. Szerencsére kellemesen csalódtam, nagyon jó kis mozi volt. Utána kicsit trécseltünk még Gabiékkal, majd irány haza. Mamáéknál voltál, ahol sikerült fél 5 körül bealudnod. Mikor hazaértünk, felébredtél, ennek ellenére kíváncsi vagyok mikor alszol ma el. Ami nem mindegy, mert holnap újra munkanap. Hihetetlen hogy milyen hamar eltelt ez a másfél hét.