2010. 08. 19.

Feketeleves

Több, mint egy hónap eltelt a bölcsiszünet kezdete óta. Ez idő alatt főleg Mama és Papa, ritkábban, 2 hetet pedig velünk töltöttél. A délutáni alvások szinte teljes egészében kimaradnak a napirendedből, sőt már nem is igényled szerintem, mert így is pörögsz este 9-10-ig. Pedig néha nekünk is jól jönne az délutáni kis pihenés, szunyókálás.
Ami viszont ennél is nagyobb gondot okoz, hogy az utóbbi időben borzasztó szemtelen lettél velünk, visszabeszélsz, és olyan hangnemet engedsz meg magadnak, amitől egy pillanat alatt falra lehet mászni. Fogalmunk nincs miért alakult ez így, mihez köthető a viselkedésedbeli változás. Minden esetre egyre jobban belefáradunk már az örökös harcba, nekem már sokszor nincs is erőm vitázni Veled. Megvárjuk az ovikezdést, de ha nem változik a helyzet muszáj lesz keresni egy szakembert.
Mi lesz itt kamaszkorban?

Nekem a Balaton a Rivéra

Ismét kicsit el vagyok maradva az írással. Az ok, hogy múlt héten nyaralni mentünk Balatonlellére.
Előtte való héten a munkahelyemen volt hajtás, úgyhogy sem időm, sem energiám nem volt írni.

Az idei nyaralásunk a tavalyihoz hasonlóan nagyon jól sikerült. Keresztmamival, Jucikával, Keresztapuval és Botival utaztunk. Még soha nem jártunk Lellén, de már sok jót hallottam róla, főleg kisgyermekesektől. A hely nem okozott csalódást, tényleg nagyon szép volt.
A szálloda közvetlenül a vízparton volt, és szerencsére még rögtön az első napokban felfedeztük, hogy Boglár felé gyönyörű szabad strand van. Széles füves terület, gondozott partszakasz, hatalmas, árnyékot adó fák. Tömeg pedig egyáltalán nem volt, a strandolók eloszlottak a nagy területen. Egy nap volt, amikor ellátogattunk a népszerű Napfény strandra, amiből nekünk az az egy nap is bőven elég volt. Bár hétköznap volt, rengeteg ember próbált helyet találni magának, így a nap végére már a vízpartra lejutni is kalandos volt. A Napfény strand egyik vonzereje a feltöltött, homokos partszakasz, ez azonban ennyi ember között szinte élvezhetetlen volt. Ti gyerekek persze nagyon örültetek a sekély víznek, jókat bandáztatok.
Nagy szerencsénkre Apa barátja Gyuszi épp lent vitorlázott a Balatonon, így felajánlotta, hogy csütörtökön csatlakozhatunk hozzá csapatostul (közben Keresztapuék egyik barátja is csatlakozott hozzánk feleségével és a kisfiúkkal). Kicsit tartottunk tőle, hogy hogy fogjátok bírni Ti, gyerekek, és főleg Jucika, aki még két éves sincs, az egésznapos bezártságot a hajón, de ez a félelmünk alaptalan volt, mert nagyon jól feltaláltátok magatokat. Remek móka volt a kabinba hátul lemenni, majd elől, a tetőablakon kimászni a mi segítségünkkel:-D .Badacsonyba hajókáztunk, de mivel csak gyenge szellő volt, ezt a kb. 1 órás utat sikerült közel 4 óra alatt megtennünk. Igaz, ebben volt egy kis fürdőzés is. Badacsonyban nem volt túl sok időnk körülnézni, ebédeltünk egy jót (csülköt, éljen a reformtáplálkozás jelszóval), Fecó pedig elsprintelt a Németh pincészetbe némi borocskáért. Ez volt az üzemanyag a hazafelé útra:-D. Este 8 körül igen jókedvűen kötöttünk ki. Azt hiszem mindannyiunkat megragadott ez a "fíling", még engem is, pedig azon ritka alkalmakkor, amikor kicsit nagyobb szél jött és megdőlt a vitorlás görcsösen kapaszkodtam amibe csak tudtam.
A többi napunk pancsolással telt, csónakáztunk, vízibicikliztünk, Ti pedig jókat saraztatok a parton.
Mi, felnőttek, amikor nem ájultunk be, Catanoztunk esténként.
Az időért is hálásak lehetünk az égieknek, mindössze egy fél nap volt amikor esős idő volt, a többi napon ragyogó napsütésben és melegben volt részünk. Átélhettünk egy jó kis balatoni vihart is (szerencsére éjszaka volt), amit én személy szerint nagyon szeretek. Bár a szobából a fák miatt éjszaka semmi sem látszott a Balatonból, azért szép volt, ahogy az eget megvilágították a villámok.

Nagyon hamar eltelt ez az egy hét, fájó szívvel jöttünk haza.

Juci, Buci:

Pancsi:

Juci fürdik:

Srácok (Erik, Buci, Boti):

Kiscsapat (Gabó, Boti, Erik Juci, Gyuszi kapitány és én):

Fecó és a srácok:

Duci Juci, Moto-moto és Buci:


Buci és a sztármosoly:


Szerelem - Juci és Fecó:


Csónakázunk:

Jucika pancsol:

Buci búvárkodás előtt/után:

Boti úszik:


Sziasztok:


Elmélázva:
Napfény strand:


Gut, besser, Gösser 1:


Gut, besser, Gösser 2.:


Buci:

Nessi támad:

Naplemente:



Tájkép:


Lelle:


Buci "úszik":