2010. 03. 02.

Úszás

Már régóta gondolkodunk azon, hogy kellene valami mozgásos elfoglaltságot találni Neked, mert képtelenek vagyunk lekötni fölös energiáid. Gondolom ez majd némileg változik akkor, ha végre jó idő lesz és "kedvenc" elfoglaltságomnak, a játszóterezésnek hódolhatunk.
Gondoltam balettozni nem vinnélek, így elkezdtem kutakodni, hová lehet vinni egy három éves gyereket úszni. Sajnos a közeli uszodák mindegyike magassághoz köti az úszásoktatást. Végül keresztanyám javaslatára megnéztem a BVSC honlapját. Örömmel láttam, hogy itt csak korhoz kötik, aminek az alsó korhatára 3 év. Apa felhívta őket, és kiderült, március 1.-től indul egy újabb csoport.
Múlt héten elmentünk beiratkozni, Te már rohantál is le a lépcsőn, hogy mész úszni. Mondták, hogy maradhatsz, de nem készültünk ruhával. Így a kezdés a mai napra maradt. Bevallom, eléggé tartottam attól, hogy hogy fogsz viselkedni. Vagy egyáltalán hogy reagálsz a helyzetre. Arra, hogy figyelni kell, hogy követni kell az oktató utasításait, és nem csak úgy ugri-bugrizni a vízben.
Szerencsére nagyon lelkesen készültél, reggel bepakoltál egy külön kis táskába magadnak. Ahogy beléptünk az uszodába, már futottál is az öltözőbe, gyorsan levetkőztél, majd elindultunk a tanmedence felé. A medencékhez szülők nem mehetnek be, így csak egy galériáról kukucskálhattalak. Amikor lekísértelek, pont összefutottunk az oktatóval (ami csodaszámba mehet, mert elég nagyüzemben nyomatják az edzéseket egymás után), tudtam vele két szót váltani. Mondta, hogy amíg várakozunk játsszál a gyereksarokban. Ez nemigazán kötött le, úgyhogy végül beslisszoltál a medencékhez és ott várakoztál a padon.
Aranyos voltál, az óra alatt többször is felintegettél nekem:-) Látszott, hogy élvezed, így végre megnyugodtam, hogy nem kényszerből fogsz járni. A feladatokat is ügyesen csináltad. Ami meglepő volt, hogy egész komoly kis gyakorlatokat végeztetek ahhoz képest, hogy ez csak vízhez szoktatás. Bár az is igaz, hogy rajtad kívül talán még egy kisfiú volt új a csoportban, a többiek már régi motorosok voltak. Az első feladat az volt, hogy a medence egyik végéből át kellett sétálni a másik végébe. Utána - az edző segítségével - siklottatok hason-háton, különböző kéztartásokkal. Majd a végén egy karikába kellett bebújni a víz alatt.
Szerintem egész jól vetted az akadályt, de azért még szoknod kell, hogy itt is viselkedni kell. Néhányszor Rád szoltak, és ahogy mindig, itt is megállás nélkül beszéltél:-)
Heti kétszer fogunk járni, egyelőre ez is elég...