2010. 06. 13.

Yoda mester 2 hete

Pénteken volt 2 hete, hogy megkaptad Yodát. Nagyon szereted, bár az elmúlt napokban egyszer Rád kellett szólni, mert ráütöttél.

Nagyon furcsa egy ilyen kis mini kutya, bár tulajdonságait tekintve igazi kutya:-) Az első napokban kínlódtunk, mert nem akart inni, így fecskendővel itattam. Szerencsére most már megbarátkozott a táljával, és eszik-iszik rendesen. Nagyon belakta a lakást, kedvenc helye a nappali kanapéja, de éjszakára jön a hálószobában kialakított kis fekhelyére aludni. Pórázon sétálni nem igazán szeret, de gondolom majd megszokja. Most már kezd lopkodni, hol egy zsepit, hol egy zoknit, vagy más ruhadarabot csen el. Sőt múltkor a szobádból a kisegereket, a patkányt és Noddyt is lenyúlta. Vettünk neki sípoló mini gumicsirkét, de az nem nagyon érdekli. Viszont Mamától kapott két kis mekis figurát, azokkal vígan rohangál. Nagyon jópofa kiskutyus, és úgy örülök hogy nem kell Jenyhez hasonlítani, mert teljesen más fazon.

Árvíz

Az elmúlt hetekben rengeteg eső esett, több (sajnos negatív) rekord is megdőlt. Néhány nap alatt egy egész hónap csapadékmennyisége zúdult az országra. Hatalmas árvizek voltak, több falut is elzárt a külvilágtól a víz.
Budapesten is volt néhány ház amit el kellett hagyniuk a lakóknak és a Duna áradása miatt lezárták a rakpartokat.

Mamáék utcájánál lehet lemenni a pesti rakpartara, ami így nézett ki a tetőzés előtt két nappal:




Nyavajások

Apa a pünkösdi hétvégén lebetegedett, de úgy tűnt javul a helyzet. Aztán rá közel két hétre ismét előjöttek ugyanazok a tünetek. Torokfájás, orrfolyás, köhögés. Múlt hét pénteken haza is jött a munkahelyéről, úgy gondolta hétvégén kiheveri. Nem így lett. Sajnos emiatt le kellett mondanunk a Keresztmamiékkal tervezett programokat is. Pedig már nagyon rég találkoztunk velük.
Hétfőn aztán bement dolgozni, de haza is jött és elment az orvoshoz. Kiderült, hogy felülfertőződött az előző betegsége, így antibiotikumot írtak fel neki.
Este színházjegyünk volt, egy kabarét néztünk meg, addig Te Mamáéknál voltál. Amikor mentünk érted, Papa azzal fogadott, hogy miután hazamentetek, hánytál. Szerencsére ez csak egyszeri alkalom volt, és mivel más tüneted nem volt (a szokásos nem túl komoly takonykóron kívül), azt hittük gyomorrontás. Kedden éjjel azonban ismét hánytál, úgyhogy reggel a doktornéninél kezdtünk. Doktornéni megvizsgált, mondta, hogy a torkod is piros és valószínűleg vírusos nyavalyád van. Én is itthon maradtam Veled, mert Apa annyira vacakul volt kedden is, hogy úgy érzete, nem tud ellátni Téged. Ráadásul csütörtökön és pénteken is orvoshoz kellett mennie.
Szerencsére nem voltál komoly beteg, az étvágytalanság az amiből látszott, hogy nincs minden rendben, valamint az, hogy délután aludtál, amit itthon nem nagyon szoktál.
Apáról viszont kiderült, hogy a hörgői nagyon be vannak gyulladva, úgyhogy még kell majd kontrollra mennie és újabb gyógyszereket kapott.

Ami nagyon-nagyon rossz volt ebben a pár napban, hogy a hideg és eső után iszonyatos hőség lett, 34-35 fokkal, így a lakásunk ismét egy szaunával ér fel. Borzasztó rosszul alszunk már napok óta. Mindemellett Te már 6 óra előtt fent vagy minden nap:-( Ami azért különösen rossz, mert én sokszor hajnali 1-2-kor tudtam csak elaludni.