2009. 06. 28.

Árvíz

Bár minket a Dunától 3 utcányira, a 10. emeleten nem fenyeget veszély, de érdekességként felrakom ezeket a képeket. Mamáék utcájának a Dráva utcának a végén lehet lemenni az alsó rakpartra, ahol ma délután ez a kép tárult elénk. Holnap délelőtt tetőzik a víz.




Nyaralás 1.0 - Hőgyész

Hétfőtől-csütörtökig terjedő időszakban nyaralni voltunk Hőgyészen. Az idő elég ramatynak ígérkezett, de szerencsére ennek ellenére jól éreztük magunkat. Maga a kastély szálló egy gyönyörű, barokk stílusban épült épület, hatalmas szobákkal, gyönyörű festményekkel és bútorokkal. A kertben ősfák, két kis tó és egy mesterséges sziget is helyett kapott. Volt még ezen kívül egy kis állatudvar 2 báránnyal és 3 kecskével (amik lehet, hogy juhok voltak;-)) Az étterem valóban első osztályú volt, nagyon finom ételekkel.
És ami a mindennapi szórakozásunkat biztosította, a wellness részleg. 2 termál medence volt, és egy úszómedence, valamint 6 különböző szauna. Nagy élvezettel ugráltál a vízbe, megtanultál víz alá merülni és végre nem a víz alatt veszed a vizet.
Bár úszópelusban fürödtél, kértünk, hogy szólj ha pisilned, vagy kakilnod kell, mert téged ismerve, ha mindezt a medencében végzed, hangosan kommentáltad volna. Első két nap még nem szóltál, de szerencsére láttuk rajtad, hogy készül a dolog és ilyenkor mentünk a wc-re. Szerdán viszont már magadtól szóltál ha pisilni, vagy kakilni kellett és azóta rajtad pelus napközben. Hihetetlen, hogy mennyit próbálkoztunk, és most egyik napról a másikra magadtól megoldottad ezt a kérdést.
Szerdán és csütörtökön már jobb idő volt kilátásban, így megbeszéltük, hogy hazafelé horgászunk egyet. Visszajöttünk Siófokig, onnan elmentünk Szántódik, majd komppal át Tihanyba. Füreden megálltunk a szokásos éves velős pirítós ebédünkre (amit Te végigaludtál), majd Csopakon megálltunk horgászni. Néhány kapás volt csak, halat végül nem hoztunk haza, de jól szórakoztunk, láttunk kiskacsákat, és Te még a Balatonban is tudtál pancsizni.




A múlt heti babatali

Pont egy hete, múlt hét vasárnap délután összejöttünk a Nők Lapja Café oldaláról még pocakosként összeverbuválódott kis csapattal. Közel egy éve nem találkoztunk velük és minden akkori baba ma már igazi kisgyermek vonást öltött. Számomra a legérdekesebb az volt, mennyire kislányok a kislányok, és mennyire kisfiúk a kisfiúk.
A találkozó helyszíne Dunakeszin a Mesekert játszóház volt. Nagyon tetszett a hely, és a gyerkőcöknek is bejött az abszolút az ő életkoruknak megfelelő játékokkal berendezett hely. (Mellesleg a lakóparkban is szívesen élnék).