2008. 09. 24.

Harmadik, még mindig sikeres napunk

Negyed 9 körül értem ma Mamához érted. Kicsit még szaladgáltál, aztán átöltöztettelek és indultunk a bölcsibe.
Az épületnek 3 három bejárata van, Te már az elsőnél sírtál, hogy miért nem megyünk be;-)) Találkoztunk még az utcán egyik kis ismerősünkkel, Bálinttal, aki két hete kezdte a bölcsit. Miközben beszéltünk velük megláttad Ági nénit, így már indultunk is befelé. Nem öltöztettek át, mert mentetek ki az udvarra. Szinte rögtön el is küldtek haza, de csak Mamáékig mentem, hogy ha esetleg gond van tudjak szaladni. Lekisértem Mamát az oviba, pont ott volt Ági néni, és mondta, hogy semmi baj veled, úgyhogy megnyugodtam.
11-re kellett visszamennem, akkor beültem az átadóba. Hallottam amikor tisztába tettek titeket ebéd előtt. Te a negyedik, vagy ötödik voltál. Áginéni elmagyarázta, hogy kezet kell majd mosni ebéd előtt, Te megy csak hajtottad: -Mosom fogat. Mire Ági néni mondta, hogy nem fogat, csak kezet kell mosni. Aztán hallottam, hogy kézmosás és törülközés után még egyszer kiszöktél a mosdóhoz. Hiába... a pancsi mindenek felett. Ebédhez behívtak engem is, mivel ez volt az első ottani ebéded, és látni akarták, hogy otthon hogyan is zajlik. Büszkén mondhatom, nagyon megdicsértek, olyan ügyesen ettél. Megetted a húsgombóc levest (az utolsó néhány kanál lénél segítettem) és két darab túrógombócot is, amit itthon még csak meg sem kóstoltál soha, majd egy szelet barack is lecsúszott és persze tea is, néhány pohárral. És mindez teljesen egyedül. Közben mutattam Neked, hogy Mesi milyen ügyesen lefeküdt az ágyikóba. Miután befejezted az ebédet, levetted a pártedlit, és bemásztál az egyik üres ágyba, de kiszedtelek;-) Remélem hétfőn is ennyire tetszik majd neked a kiságy.
Bölcsi után öltözés, majd irány a védőnő, mert a törzslapod egy része nem lett kitöltve. Már jócskán távol a bölcsitől észrevettem, hogy szandálban hoztalak el. Igen jól néztél ki kabátban, sapkában és szandiban. Biztos nem néztek hülyének az utcán, de nem mentem vissza, mert ekkor már fél 1 volt és BKV-val nem kis menet a védőnőig elmenni.
Ennyit a mai napról...

P.s: Délután Mama hívott, hogy mesélték a gondozó nénik, hogy ebéd előtt, amikor a szőnyegen ülve kell várni az ebédre, Te az asztal tetején táncoltál. Ma is lecsaptál két gyereket, de most Te is kaptál a nagyobbaktól.

Holnap hajnali kelés, 8 előtt bent kell lenni és ott reggelizel.

Egy éjszaka Nélküled

Nem nagyon volt még példa arra, hogy az éjszakát nélkülünk töltsd. Ha színházba mentünk akkor délutáni előadásra vettünk jegyet, szilveszterkor pedig Keresztapu anyukája Zsuzsa vigyázott Rád és Botondra éjszaka, de mi altattunk és ott voltunk kéznél.
Tegnap viszont Nélküled mennünk szórakozni. Még horvátországi nyaralásunk alkalmával kérdezte meg tőlem Keresztapu, hogy nincs-e kedvünk elmenni a Coldplay koncertre. Mondtam neki, hogy fogalmam sincs kik azok. Majd megmutatta a Viva la Vida című számot. Már elsőre nagyon megtetszett, így megfűztem Apát, menjünk el a koncertre. Nem sok számot ismertem az együttestől, de amit hallottam, az tetszett. Te is szereted, a fent említett nótát ha meghallod egyből kiabálsz: -Ott a zene!



És a koncertről. Fantasztikus volt. Olyan jó hangulatot csinált ez a négy pasi, hogy csak na. Láthatóan élvezik amit csinálnak. Az egyik meglepetés az volt, amikor úgy tűnt vége a koncertnek, majd egyszercsak megjelentek a küzdőtéren, és felrohantak az oldaltribünre, ott énekeltek el két dalt.

Ami Veled történt ezidő alatt... Mamáéknál aludtál. Kicsit tartottam az éjszakától, féltem, hogy este nem alszol el, vagy éjjel hisztizni fogsz. Megbeszéltük, hogy kézközelben lesz a telefonunk, hogy ha gond van csörögnek és megyünk érted. Még este kaptam egy sms-t Mamától, hogy fél 10-kor aludtál el, de előtte még előadtatok egy kánont. Mama altatót énekelt Neked, Te meg eközben folyamatosan kontráztál: - Kivesz Bucika, kivesz Bucika. Mamának nagyon tetszett, azt mondta alig tudta megállni, hogy ki ne vegyen. Szerencsére az éjszaka is jól telt, egyszer keltél fél 2 körül, de kaptál teát és vissza is zuhatál az ágyba;-)

Ja, és este nagyon-nagyon hiányoztál ám;-))