2008. 12. 27.

(M)ilyen egy karácsony?!

Azt hiszem ilyen karácsonyunk sem volt még, és remélem nem is lesz.
22-én arra ébredtem, hogy nem érzem túl fényesen magam... Mint kiderült sikerült bekapnom valami hányós-hasmenős vírust. Hívtam Mamát, ő is rosszul volt. Délutánra összeszedtem magam, megsütöttem 6 rúd bejglit, és két tepsi zserbót (ezekből azóta sem tudok enni). Másnap takarítottunk, ami kicsit nehézkesen ment a rossz közérzet miatt. Ráadásul ekkor már Apa is furcsán érezte magát.
Este feldíszítettük a fát, hogy 24.-én reggel meglepetés legyen Neked! Hulla fáradtan estünk ágyba. Reggel nagyon örültél a feldíszített, világító karácsonyfának, nézegetted rajta a szalmaangyalkát, és Kipp-koppból már ismert gömbdíszt és szaloncukrot. Ez utóbbit le is szedegetted, de szerencsére hamar megértetted, hogy nem bontjuk a karácsonyfát. Délelőtt még volt egy futásunk a Tesco-ba, ugyanis elosztogattuk az összes pontyot, mondván tele van a hűtő, és 23.-án este derült ki, hogy nincs egy darab se;-)
Dél körül átcipekedtünk Mamáékhoz, ahol próbáltunk Téged altatni, de nem sikerült. Én a halászlét főztem, és libamájat sütöttem, Mama és Viktor pulykát sütött, halat rántott, Papa pedig a paszírozást vállalta magára. Sajnos ekkor Papa lett rosszul, ő is elkapta a nyavalyánkat.
Mivel kicsit megcsúsztunk, körbetelefonáltunk, hogy 4 óra helyett csak 5-re jöjjön a vendégsereg. Szokás szerint nagy családi körben ünnepeltünk, 14-en voltunk. Ancsáék és Dédimama végül 6 körül érkeztek, akkor kezdtük meg a vacsorát. Vacsi után jött a Jézuska, és hozott sok-sok ajándékot. Kaptál esernyőt, egy hatalmas Farm készletet állatokkal, Thomas favonatt szettet, őslényes favonatot, alagutat, Thomas kocka kirakót, Noddy dvd-t, Kisvakond dvd-t, Matcbox készletet játszószőnyeggel, nadrágot, pulcsit, memória kártyát. Nagyon örültél mindennek, hirtelen nem is tudtad melyikhez kapjál. (ez a mai napig így van, egyszerre akarsz mindegyikkel játszani.
Még megünnepeltük Viktor szülinapját, aztán jöttünk haza. Azt hittük hamar kidőlsz, mivel délután nem szundiztál, de nem így lett. Nagyon nehezen és jó későn sikerült elaludnod.
Másnap, 25.-én Nagypapádhoz és Ágihoz mentünk volna, ők azonban betegek lettek, így meglátogattuk a másik Dédid nővérét Borika nénit, majd kimentünk a temetőbe a másik Dédi sírjához. Délután Mamáéknál megettük az előző napról maradt finomságokat. Most is nehezen ment a délutáni alvás, de 3-kor sikerült elaltatni, így Mamával és Papával aludtál majd 2 órát. Délután megjött Karolina, vele is karácsonyoztunk. Kaptál tőle kozmetikumokat, egy sípoló kacsát, és egy nagyon aranyos rénszarvas párnát.
Sajnos én estére megint rosszul lettem, ami kitartott egész másnap reggelig, így a 26.-ra hozzánk tervezett karácsonyozást le kellett mondani. Szerencsére a töltött káposztát még 25.-én este el tudtam készíteni, így azt átvittük Mamáékhoz, és a vendégek odamentek. Mi meg itthon ültünk:-((( Furcsa volt így, hetekig készülni valamire, aztán végül nem úgy sikeredett ahogy terveztük. De legalább a Szenteste jó volt.
Mára Viktor is lebetegedett:-(

Merre dől a fa?


Kicsi a rakás...

Mamával:

Mamával és Anyával:

Papa és Máté:

Mama Dédimamával:

Mátéval fényképezitek egymást:

Otthon az ajándékokkal:

A mi karácsonyfánk:

Ajándékhalom:

Játszó, vagy alvósszőnyeg?