2010. 07. 17.

Vasztélypuszta

Szombaton Apa barátjának tanyáján járunk családos kerti-partyn. Volt sok gyerek, pancsi, finom kaják. Apa a korongozást is kipróbálta, sajnos én végül nem jutottam el odáig, de nagyon jó kis nap volt.


Eseménydús hét

Múlt héten pénteken Mama telefonált, hogy lázas vagy, és elhoz a bölcsiből. Gondoltam, akkor mi sem maradunk ki a "jóból", itt a bárányhimlő. Elvittelek orvoshoz, ahol kiderült, hogy vírusos torokgyulladásod van. Írt fel a doktornő antibiotikumot ha rosszabbul lennél, és lötyit, ha bárányhimlős leszel. Péntek éjjel jó magas lázad volt, nehezen tudtuk csak csillapítani, a szirup szinte semmit nem használt és a kúp is csak rövid időre. Így sajnos a hétvégét is szobafogságban voltunk kénytelenek tölteni (ami önmagában nem lenne nagy gond, de kánikula volt, a lakásban közel 40 fok). szombaton még volt némi lázad, de vasárnapra már szerencsére elmúlt. Viszont a torkodat nagyon fájlaltad, tele volt tüszővel. Hétfőn elvileg már mehettél volna, de vasárnap jött Rád néhány pötty, így hétfőn ismét irány az orvosi rendelő. Szerencsére nem bárányhimlő volt, de azt tanácsolta a doktornő, hogy ha megoldható, még kedden maradjunk otthon. Így kivettem azt a két napot szabinak. Kedden tettünk egy nagy sétát a Margit szigeten. Mégiscsak elviselhetőbb volt ott a hőség, mint a lakásban. Mire hazaértünk, már tetőtől-talpig pöttyös voltál.
Szerdán reggel egy picit már javult a helyzet, így mentünk bölcsibe. Már kicsit többen voltatok, mint múlt héten.
Még aznap délután történt egy kis baleset, Hubi összekapott Yodával, aminek következtében Yoda feje megsérült. Este irány az orvos, majd szegény Apa tovább a röntgenre, ahonnan majdnem éjfélkor ért haza. Szerencsére megúsztuk műtét nélkül, de most nagyon kell vigyáznunk rá. Csütörtök, pénteken jött velem a munkahelyemre, és valószínűleg ez még jövő héten is így lesz.
Csütörtökön nagyjából összepakoltam a holmijaidat a bölcsiben, hiszen ez volt az utolsó hét zárás előtt. Furcsa volt kipakolni a szekrényből, amiben két éven át tároltuk a cuccaidat. Pénteken pedig elbúcsúztunk, igaz, egyelőre csak "ideiglenesen", mert augusztus 23.-tól, a beszoktatás hetében még lehet, hogy kénytelen leszek visszavinni Téged a bölcsibe délutánra, mert nem tudlak egész héten magammal hurcolni a munkahelyemre.
A hétvégénk is hamar eltelt, arról majd külön.