2008. 09. 23.

Túl a második napon

Ma ismét 9 órára mentünk bölcsibe. Kicsit korábban értünk oda, Ági néni még nem volt, Erika néniék éppen a szőnyegen ülve énekeltek. Gyors cipőcsere után már szaladtál is a csoportba, irány a babaszoba. Utána egy kisfiútól el akartad venni a már tegnap kipróbált babakocsit, de peched volt, mert ő nagyobb nálad és nem tudtad megszerezni. Mivel jó idő volt egész korán kimentetek az udvarra. Még kikísértelek, de néhány perc után elköszöntem Tőled és bementem az átadóba. Majdnem két órát voltál kint, néhányszor kerestél, hallottam ahogy kiabáltad, hogy -Anya, anya, de szerencsére nem sirtál. Ági néniék mondták Neked, hogy vásárolni mentem, és nemsokára megyek érted. Holnap már ott is ebédelsz, kíváncsi vagyok hogy tetszik majd.
Megírtam mára a fejlődési füzetedbe a jellemzést, beleírtam azt is, hogy időnként agresszív vagy. Sajnos erre ma is volt példa, egy nálad jóval kisebb és szintén újonc babát el löktél. Ahogy láttam, a csoportban több verekedős gyerkőc is van, ráadásul nagyobbak Nálad, úgyhogy lesz majd még harc.

Hazaérve szinte rögtön mondtad, hogy -Csucsu, azaz aludni szerettél volna, de nem a saját szobád felé indultál, hanem a mi szobánkba. Napok óta megint üvöltesz este ha az ágyadba teszünk (utoljára nyár elején volt ilyen), úgyhogy mellettem alszol el a nagy ágyban. Gondolom ezért döntöttél úgy, hogy a délutáni alvást is áthelyezed oda. Nem engedtem Neked, beraktalak a kiságyba és némi sírás után el is aludtál.
Fél 2 körül Ági és Erika néni jöttek családlátogatóba, bementünk a Te szobádba is, és még mosolyogtál is, mert akkor épp fent voltál. Szerencsére később visszanéztem és aludtál újra.
Az ebéd is kimaradt, de remélem, hogy ha felébredsz pótolni fogod.