2008. 12. 07.

Advent 2. vasárnapja, Bronzvasárnap

Hihetetlen, de már 3 hét sincs karácsonyig. Ajándékok terén nem állunk túl jól, viszont idén először a lakás időben fel lett díszítve (bár az erkély még hátra van). Szeretnék még egy-két s.k. ajándékot is készíteni, de nem tudom lesz-e elég idő rá.

Ma itt jártak Éviék. Már nagyon vártad őket, egész nap mondogattad, hogy nemsokára jön Csabihunor (így egyben említed őket, szegény Évit mindig kihagyod, illetve valószínűleg őt hívod Csabinak). Hunorral táncoltatok, kergetőztetek, játszottatok. Olyan jó lenne gyakrabban összefutni. Ez hiányzik a legjobban... Amióta dolgozom alig jut idő a barátokra.

Mikulás

Elérkezett december 6.-a Szent Miklós napja. Már 5.-én este mondogattam Neked, hogy reggel meglepetés fog várni. Ébredés után Apával mondtuk, hogy nézzük meg az ablakot, hátha már járt erre a Mikulás bácsi. Irtó édes voltál, szökdelve, toporogva mentél az ablakoz, ahol a függönyt elhúzva vártak az ajándékok. Legnagyobb sikert az orvosi táska aratta, szinte egész nap doktorbácsist játszottál, egyetlen beteged Micimackó volt, akit mindig nyugtattál, hogy semmi baj (ezt én szoktam Neked mondani az orvosnál).










Délután Apa munkahelye által szervezett Mikulás ünnepélyre mentünk a Millenáris parkba. A műsor most jobb volt, mint a tavalyi. A Toda c. babaszínházból ismert két színész adta elő a Lúdas Matyi feldolgozását. Érdekes volt, és még Téged is lekötött. A kézműves foglalkozásokon is próbálkoztunk alkotni. Szaggattunk mézeskalácsot, (bár a díszítéshez kirakott mazsolákat előszeretettel fogyasztottad el), és csináltunk terménybábot is. Az ajándékosztásra a tavalyi évhez hasonlóan egymás eltiprása és tolakodás volt jellemző, (komolyan nem is értem mitől félnek a szülők, hiszen mindenki meghívó ellenében kap csak csomagot, ráadásul tuti, hogy nem jön el az összes gyerek), szerencsére Apa vitt ki Téged, úgyhogy én ebből kimaradtam;-)