2008. 06. 14.

Megint új szavak

Azt hiszem már sokáig nem fogom írkálni a szókincsedet, mert szinte minden napra tartogatsz valami újat:

pénz
tányér
tikk-takk
fo=forró

Ez a forró nagyon édes, ma a játszón tapogattad a fém csúszdát, a földet, és mondogattad, hogy fo, fo. Ugyanezt mondod az ételre is ha meleg. Az esti pancsinál meg a térdeden levő bibit fogdostad és mondtad, hogy fo, gondolom csípte a víz.

Egy szombati nap...

Apa ma elutazott reggel a barátaival. Kicsit szomorú voltam (persze neki ezt nem mondtam), mert a tanulás miatt jó néhány hete nem tudtam kimozdulni és ez ma sem volt másként. Jól esett volna nem csinálni semmit, csak lézengeni, boltokat nézni, vagy sétálni egy nagyot, vagy bármit. Sajnos ezt hétköznapokon nem igazán tudom megtenni, mert Veled boltba menni szinte lehetetlen;-) Mamáékhoz sem akartalak lepasszolni (bár amíg tornán voltam ők vigyáztak Rád), mert ők meg nyaralni készülnek, így van tennivalójuk bőven. Nem is tudom mi lesz jövő héten, hiszen nekünk napi program Mamát meglátogatni az oviban, vagy csak úgy átsétálni hozzájuk.

Azért nem maradtunk program nélkül, délelőtt ballagáson voltunk. Persze hoztad a formádat, kb. két percig bírtál nyugiban maradni, majd indult a balhé. Megvártuk míg Babóék körbeballagnak kint, aztán elvittelek a játszóra. Igen kellemes volt "ünneplősben" játszóterezni, mindezt olyan cipőben, ami feltörte a sarkamat. Ja és persze fekete hosszúujjú blúlzban voltam a nap meg tűzött. Mamáék olyan 1/4 1 körül telefonáltak, hogy mehetünk kajálni a közeli kínai étterembe. Kértem neked egy kis tálkában rízst és gombás csirkét. Szokásommal ellentétben, hagytam, hogy egyedül egyél egy hatalmas kínai kanállal. Nagyon jóízüen kajáltál, alig hagytál valamit, sőt még az én krumplimból is falatoztál. Mivel már elég késő volt (a szokásos déli alvásodhoz képest), úgy döntöttem Mamáéknál fektetlek le. Igen nehezen sikerült elaludnod, mert ilyenkor már úgy túlpörögsz. És sajnos nem is aludtál annyit amennyit szoktál. Csucsu után hazasétáltunk, majd itthon próbáltunk játszani, de többnyire a szokásos ne kapcsold be, ne lépj rá, ne húzd ki "fegyelmezéssel" telt a délután. Fél nyolc körül levittük Jenykét sétálni, megnéztük szokás szerint a cicákat, majd még egy palintáztunk egyet, amit meg is bántam, mert amikor 10 perc után kiszedtelek a hintából iszonyatos hisztibe kezdtél. Innentől ment minden a forgatókönyv szerint, kivéve azt, hogy ezt Apa szokta intézni, szóval hami, pancsi, mese, csucsu...