2009. 06. 02.

Kiruccanás Bécsbe

Aminek apropója az volt, hogy Öcsi barátnője Karolina Bécsbe költözött. Kivittük őt sok-sok csomag kíséretében és ha már ott voltunk gondoltuk maradunk egy éjszakát és végre körbenézünk kicsit. Eddig csak adventi időszakban jártunk ott, akkor viszont lehetetlen bármit is megnézni. Úgy volt, hogy Ancsáék és Krisztáék is jönnek, de végül lemondták, mert Ancséknál Máté középfülgyulladást kapott, Krisztáéknál pedig Ricsinek meccse volt vasárnap (ahonnan aranyéremmel tértek haza!)
Vasárnap reggel 7 körül indultunk. Téged már az út során lenyűgöztek az út menti szélkerekek, ezek elég jól lekötötték a figyelmedet.
Első utunk Karolina lakásához vezetett, ami nagyon tetszett Neked, örömmel fedezted fel minden részletét, még a W.C-t is kipróbáltad. Gyors ebéd után elmentünk a mi szállásunkat megkeresni, ahol kicsit várakozni kellett. Miután elfoglaltuk a szobánkat elindultunk a Schönnbrunni kastélyba. Az ég elég vészjóslóan sötét volt, de megúsztuk eső nélkül. Viszont örültem, hogy a pufi mellényedet és a tavaszi "füles" sapkádat beraktam, mert igen hideg idő volt.

Magába a kastélyba nem mentünk be, csak a kertben sétáltunk. Hihetetlen szép, rengeteg szökőkúttal, kúttal, szoborral, gyönyörű növényekkel. És csak egy töredékét láttuk!!! Te is szinte végig sétáltál. Láttunk egy mókust is, amit persze rögtön el akartál kapni, majd mikor megfogtam a karod, mert nem szabadott füre lépni, azt mondtad: -Csak egy puszit adok neki!



A kastély után fagyizni mentünk egy Tichy fagyizóba. Te külön kis gyerekkelyhet ettél, Apa fagyigombócot, Karolina puncs kelyhet evett, Viktor és én pedig jegeskávét ittunk. Én még ilyen finom jegeskávét életemben nem ittam! Utána még kajáltunk egy török büfébe, majd hazavittük Karolináékat és mi is elindultunk a szállásunkra. Szerintem este hamarabb bealudtam, mint Te;-)
Másnap a Práterbe mentünk el. Nagyon jó kis vidámpark, de legközelebb Gabit (Keresztmamit) is viszem magammal, akivel felülhetek a pörgő-forgó játékokra is. Karolina kapható volt a hullámvasútra, így kipróbáltuk egy olyat, ahol vízszintesen, a föld felé nézve zuhanunk. Nagyon izgi volt, mert itt csak a földet lehet látni, és előre nem tudhattuk, hogy mikor jön a meredek rész. Ültünk egy másik hullámvasútba is, oda Viktor is jött, ez egy négyüléses macskafej volt, ami amelett, hogy zuhantunk lefelé még körbe-körbe pörgött is. Mivel a körhintákra senki nem akart felülni, egyedül próbáltam ki egy óriás ringlispilt, ami 60 méter magasra megy fel, miközben forog körbe. Ezen kívül még dodgemeztünk, óriáskerekeztünk, vizi csónakoztak (ezt én nem vállaltam), szellem vasútaztunk, és ültünk egy kis régimódi hullámvasút-szerű dologba. Veled beültem egy kisvasútba, de a vége felé már féltél, mert minden körben egy egér bábú vízpárát "köpött" ránk. Horgásztál, kisautóztál, játszottál egy nagyon klassz markolóval, ültél tűzoltó autóban, majd motorcsónakáztatok.



Ebédre sült csülköt ettünk, ami szintén nagyon jó választás volt. Még hazavittük Karolinát, majd fél 5 körül elindultunk hazafelé. Azt hittük rögtön beájulsz, de még vagy másfél órán keresztül énekeltél, meséltél a kocsiban.
Jól sikerült kis hétvége volt!