2010. 05. 30.

Tavasz, nyár, ősz, (tél?)

A héten ismét igen változékony volt az idő. Múlt héten még szinte tél volt 8-9 fok reggelenként, a héten viszont nyári meleg lett. Persze a meleg nem volt zavartalan, szinte nem telt nap egy-egy hatalmas zuhi nélkül. Talán kedden volt a legnagyobb eső. Épp hazafelé tartottunk, amikor már igen fekete volt az ég. Elkezdett esni az eső, dörgött az ég és villámlott, de nem volt vészes. Még csodálkoztam is, hogy amilyen fekete volt az ég, ez semmi. Aztán gyanús lett, hogy az erkélyen állva először eltűntek a budai hegyek, majd a Margit szigeti szálló. Pár perc múlva olyan felhőszakadás jött, cseresznye nagyságú jéggel és vagy 10 percig zuhogott. Mint később kiderült piros riasztás volt. A héten még több ilyen nagyobb zuhi volt, jég is esett... Ma még ugyan meleg volt, de holnapra 10 fokot hűl az idő és ismét egész hétre esőt jósolnak. Nem emlékszem mikor volt utoljára ennyire vacak idő május-júniusban. Vagy lehet, hogy minden évben ezt mondjuk?

Keddi vihar képek:



Felhők:


Gyermeknap tegnap és ma

Ma volt gyermeknap. Szerencsére az idő most hétvégén nem volt olyan vészes (legalábbis tegnap), mint amit előzőleg jósoltak. Nézegettem a Port.hu oldalon, hogy hová is lehet menni gyermeknapozni. Végül a Városligetbe mentünk szombaton. Régen, még Apával kettesben jártunk ide és emlékszem, ilyenkor gyermeknapkor a különböző vidámparki játékok, céllövöldék fillérekbe kerültek. A másik, amit szerettem az a kézműves kirakodó vásár volt.
No, ez mára már nem így néz ki. A játékok mindegyikén 500 Ft volt egy menet (így utólag azt mondom, nem is drága a Budapesti Vidámpark). Persze Te mindenre felültél volna, elég nehéz volt elmagyarázni, hogy véges a kassza.
Kézműves vásárnak nyoma sincs, ellenben rengeteg vacak bóvliárus, kajálda, lufiárus, melltartó- és bugyituri (!!!) volt.
Azért nem volt rossz, a pénteki ugrálóvár próba után most itt is kipróbáltál jónéhányat és Apával ettünk egy nagyon finom kürtöskalácsot is:-)
Ma reggel megkérdeztük Tőled, hogy hová szeretnél menni. A Normafát választottad. Kicsit tartottam tőle, hogy mire felérünk rengeteg ember lesz és parkolót sem találunk, de nem így volt. A játszóteret kicsit kibővítették azóta, mióta utoljára itt jártunk. Szerencsére itt eloszlik a tömeg (biztos azért tűnik úgy, mert nem zárt terület), de azért volt egy-két érdekes eset itt is. Visszafelé menet betértünk a kedvenc rétesezőnkbe, a szokásos kis sajtosrétesre.
A délután igen nehézkes volt, szokás szerint nem aludtál, és valami olyan hihetetlen energiával pörögtél, hogy alig tudtunk követni. Ilyenkor nem bánom, hogy csak két napos a hétvége;-)

A meglepi, avagy, újra négyen vagyunk

Íme a meglepi. Pénteken beköltözött hozzánk egy közel fél éves mini csivava kutyus. A Yoda nevet kapta és első látásra szerelem volt kettőtök között. Jókat bohóckodtok együtt. Egyelőre elég jó kis kutyus, az első éjszakánál vártuk, hogy majd lesz nagy nyüszögés, de szerencsére semmi nem volt, végigaludta az éjszakát. Aztán tegnap volt egy kis nyafi, mert ő is az ágyban akart aludni:-) De hamar megnyugodott és reggelig csöndben volt. Amivel küzdünk, az az etetés és itatás. Elég furcsa az előző bélgép kutyákhoz képest, hogy bele kell könyörögni a kaját, és pipettával kell itatni. Na de hátha még változik a helyzet.