2009. 12. 13.

Itt a vége

Nem is tudom volt-e ilyen év. Idén, a mai napon, azaz december 13.-án hoztuk be a virágaimat az erkélyről, méghozzá úgy, hogy a muskátlik többsége virágzott, sőt egy csomó bimbó volt rajta, és a leander is új bimbókat hozott. Kíváncsi vagyok áttelelnek-e, idén a pincébe kerültek.

Heti történések

Hétfőn reggel a bölcsiben öltözéskor összefutottunk Mesivel, akinek nagyon örültél, hiszen ő már két hete beteg volt, így nem találkoztatok. De nem volt jó kedve. Közben Lilla bement a csoportba, sírva. Nem tudom, hogy ennek hatására-e, de amikor bekísértelek a csoportba, váltottam Erikával néhány szót, majd a nyakamba ugrottál, hogy nem akarsz itt maradni és jösz velem dolgozni. Mondtam, hogy nem lehet, és sietek, próbáltalak valahogy maradásra bírni, akkor meg szinte sírtál, hogy ne lökjelek el. Végül úgy kellett lefejteni Téged rólam. Szerencsére ez csak nekem szól, nem tart sokáig.
Apáról kiderült, hogy beteg, influenzás, így délután az orvosnál kötött ki.
Csütörtökön angol bemutató volt, ami - finoman szólva - érdekesre sikeredett, azt hiszem kihagyjuk. Már ekkor sem volt sok gyerek a csoportotokban.
Péntek reggel öltöztetni próbáltalak, amikoris éreztem, hogy meleg a tested. Lázmérés, 37,8. Mivel Apa itthon volt, ő vitt orvoshoz. Bementem szólni a bölcsibe, hogy beteg vagy, ahol kiderült, hogy a Ti csoportotkban addig 2, a mellettetek lévő csoportban pedig 1 gyerek volt.
Neked (ahogy a többi gyerkőcnek is), torokgyulladásod van, kaptál gyógyszert, amit szerdáig szedni kell. Szerencsére lázad már nincs, az étvágyad is jó, de amig nem fejezzük be a gyógyszeres kúrát addig itthon maradunk. Úgyhogy legkorábban csütörtökön megyünk.

Eközben itthon továbbra is kupi van, nagytakarításnak még neki sem kezdünk. Ami azért gond, mert Apa dolgozik szombaton, én pedig céges karácsonyi kiránduláson leszek 21-22-én, így karácsony előtt mindössze egy napunk lesz készülődni. Viszont az ajándékok jó részét sikerült már beszerezni. Azt hiszem már csak egy-két apróság kell.

Mikulás mindenhol

Mivel múlt héten elutaztunk, úgy gondoltuk, jöjjön a Mikulás egy kicsit előbb. Aztán abban a szerencsés helyzetben voltál, hogy még napokon keresztül követett minket a Mikulás, így kb. egy héten keresztül csak gyűltek az ajándékok. Így örültél az ajándékoknak: