2010. 09. 01.

Ovis beszoktatás

Augusztus 23.-án megkezdődött az óvodai beszoktatás. A sárga csoportba kerültél.
Reggel 8-ra lehetett menni, és dél körül, ebéd előtt kellett elhozni. Első nap Ildikó néni fogadott minket, aki csak ideiglenesen van a Ti csoportotokban, mert egyelőre egy óvónénitek van, Jutka néni. Ekkor kellett jelet is választani. Már több hónapja kinézted magadnak a fagyi jelet, de mivel Mesinek ez volt a jele bölcsiben és meg szerette volna tartani, kértük, hogy válassz mást. Hétfőn reggel azonban kiderült, hogy Mesi a pillangó jelet választotta, így nagy örömödre a fagyi megmaradt Neked.
Már rögtön az első nap nagyon otthon érezted magad az oviban, és Mesivel birtokba is vettétek a babakonyhát. Bár úgy volt, hogy első nap csak a csoportszobában lesztek, végül 10 óra körül kimentünk az udvarra. Örömmel üdvözöltél minden ismerőst, majd lecsaptál egy biciklire. Van az udvaron egy kresz pálya, itt lehet biciklizni és ez nagyon tetszik Neked. Én fél 11-ig maradtam, utána mentem dolgozni, Papa pedig maradt Veled.
Kedden ismét reggel 8-ra mentünk, a forgatókönyv hasonló volt, társasoztunk, konyháztál, majd irány az udvar.
Szerdára Apa szabit vett ki, de amikor bementünk mondták, hogy már több gyerkőc is ottmaradt, így Téged is otthagytunk. Persze előző nap már mondtam Neked, hogy Apa egy picit elmegy és addig Te ottmaradsz játszani, de majd megy érted, így nem ért váratlanul. Szerencsére jól vetted az akadályt, örömmel maradtál ott. Csütörtökön és pénteken én vittelek reggelenként, és Papa ment érted délre.

Hétvégére egyedül maradtunk, mert Apa elutazott a szokásos évi sporttalálkozónak álcázott 3 napos ivótúrájára:-) Ez a sporttalálkozó magyarországi bankok között zajló versenyt tartalmaz különféle sportágakban. Apa idén tekézett, emellett pedig fotózott. A bankjuk, ahogy tavaly is, második lett összetettben.
A mi (illetve az én) szombatom takarítással telt, majd vasárnap Éviékkel és Keresztmamiékkal ismét elmentünk az Omszki tó melletti játszóházba. A hely még mindig klassz, bár most ott volt a (valószínűleg) főnöknő, aki igen érdekes stílust képviselt. 10-re mentünk, 3 körül indultunk el, de akkor még a kinti játszórészen játszottatok. Sőt, a trambulint mi felnőttek is kipróbáltuk:-D

Hétfőn és kedden a beszoktatás a már megszokott rend szerint zajlott.
Ma pedig elindult az igazi ovis korszak, hivatalosan is óvodás lettél. Minden nap beszéltünk róla, hogy szerdán már ott kell aludni, de nem hogy tiltakozás nem volt, nagyon örültél neki. Valóban semmi probléma nem volt, szépen ettél, aludtál, játszottál, és szokás szerint levetted a lábáról a felnőtteket a dumáddal. Emiatt szerettek nagyon bölcsiben is.

Nem gondoltam, hogy minden ilyen simán fog menni. Ráadásul ezalatt a másfél hét alatt iszonyú sokat változtál pozitív irányba. Bár nem voltál soha egy melankolikus alkat, most még vidámabb lettél, pörögsz, jókedvű vagy. Itthon sincs Veled különösebb gond, nem mondom, hogy nincsenek viták, de lényegesen jobb a helyzet, mint akár két hete.

Remélem továbbra is tetszeni fog az új közösség és jól fogod érezni magad az elkövetkezendő 3 évben.