2009. 12. 28.

Kiskarácsony-nagykarácsony

Az idei karácsony pörgősre sikeredett. December 19.-én szombaton még dolgoztam, vasárnap takarítottunk, hétfőn-kedden pedig céges kiránduláson voltunk Béren. A kiruccanás nagyon jól sikerült, a 16 féle béri pálinkának köszönhetően mindenki nagyon vidám volt (legalábbis hétfőn, kedden inkább a másnaposság volt jellemző). Klassz kis hely volt, jókat sétáltunk a hóban, testközelből láthattunk többek között újszülött bárányokat, voltak lovak, tevék, szamár. És mind-mind szabadon. A másnapi disznóvágáson csak lézengtünk, nem igazán vettük ki a részünket a munkából (kivéve a 3 fiút, akik hajnalban elmentek a disznót kiválasztani, és leölni).
A hazaérkezés után még 22.-én vásároltunk, aztán 23.-án őrült tempóban nekikezdtünk a lakás rendbetételének és előkészültünk a főzőcskézésre (két féle káposztát dinszteltem, plusz előkészítettem a töltött káposztát). Estére szokás szerint hullák voltunk és persze nem is készültünk el. De a lényeg azért megvolt, 24.-én reggel feldíszített karácsonyfa várt Rád. Aztán a délelőtt folyamán mi átmentünk Mamáékhoz főzőcskézni, Apa pedig itthon maradt befejezni a takarítást. Mamáéknál a szokásos halászlé mellé borleves készült, második fogásként pedig rántott ponty, rántott, afrikai harcsa, májas töltelékkel és diós aszaltszilvával töltött csirkemell, valamint kukoricasaláta, burgonyapüré és mazsolás-barackos rízs készült. Minden nagyon finom lett. Sajnos az idén Dédimama nem tudott velünk karácsonyozni, mert már ágyhoz van kötve. Emiatt az ajándékozás is kicsit csúszott, de szerencsére Te is, Máté is türelmesen vártatok.
Az ajándékoknak nagy sikere volt. Kaptál egy V smile videójátékot, Thomas vonatkészletet, fa vasútszettet, fa vasúthoz alagútat és vonatfordítót, mikrót, könyveket, harisnyát, puzzle-t, konyhai kiegészítőket, dobfelszerelést, pulcsikat, Thomas harisnyát.



Az ajándékozás után felköszöntöttük Öcsit, a 27. szülinapján.


Ezután még beszélgettünk, fényképezkedtünk, majd jó későn elindultunk hazafelé.






Annak ellenére, hogy délután nem aludtál, itthon még tovább pörögtél. Játszani akartál, amit hagytunk is, majd gyors fürdést követően majdnem 11 órakor aludtál el.
Sajnos Apa is beájult, így egyedül maradtam, megnéztem az éjféli misét, közben pedig elkezdtem készülni a másnapra, amikoris hozzánk jött a népes család.

December 25.-én az előző napi családtagok kiegészültek Karolinával, Ágival és Nagypapával, így 16-an voltunk. A menü tyúkhúsleves volt, sült kacsacomb hagymás törtkrumplival és almás-vörösboros dinsztelt lilakáposztával, valamint sült kacsamell káposztás cvekedlivel. Kicsit túlvállaltam magam, de a vendégek is késtek, úgyhogy mire mindenki megérkezett, addigra az ebéd is elkészült. Mátéval ismét nagyon jót játszottatok, zenéltetek.

December 26.-án megint Mamáékhoz mentünk, mi vittünk töltöttkáposztát, és még délelőtt sütöttem szilvás papucsot, Mama pedig húslevest és borjúpörköltet készített. Ismét jót ettünk:-)
Sajnos Dédimamát bevitték délelőtt kórházba, így estefelé őt is meglátogattuk. Te pont beájultál a kocsiba, úgyhogy nem tudtál bejönni hozzá.

December 27.-én végre nem kellett rohanni sehova, délelőtt Apa segített Papának kereket cserélni az autón, mi pedig kényelmesen átsétáltunk hozzájuk, hintáztál kicsit a játszótéren, majd megettük a maradékok egy részét. Délután a Nagypapádékhoz látogattunk ki.

Ma, 28.-án semmi fix programunk nem volt, vásároltunk, takarítottunk.

Holnap Timikéhez vagyunk hivatalosak, jönnek Mesiék is, összeeresztünk Titeket egy kis játékra. Aztán 30.-án este megyünk Keresztmamiékhoz bulizni. Te aznap Mamáéknál alszol. Szilveszterkor valószínűleg itthon leszünk, de ez még kialakul.