2010. 08. 25.

Hosszú hétvége

A nyár utolsó előtti hétvégéjén Bánkra utaztunk. Most kivételesen nem nem a Tengerszem, hanem a Bánkgyöngye Panzióban foglaltunk szállást. Ide kutyákat is lehet vinni. Nagyon jó időnk volt, horgásztunk, napoztunk, mi ketten pedig elmentünk a strandra. Pancsoltunk egyet és szerettünk volna vízibiciklizni is, de olyan hosszú várólista volt, hogy végül lemondtunk róla. Kivételesen halat is fogtunk, úgyhogy nem jöttünk el üres kézzel.
A horgászat után vacsizni mentünk a Tengerszem étteremben. Nagyon szeretünk ide járni, már ismerősként fogadnak minket. Ismét finomságokat ettünk, Te az én hagymalevesemből ettél, majd rántott húst rendeltél, amit egy falat kivételével meg is ettél, az csak azért maradt ott, mert az asztalra borulva beájultál (reggel fél 6-kor keltél, ekkor pedig este 8 óra volt).
Vacsi után elfoglaltuk a szállást, átöltöztettelek, de fel sem ébredtél. Reggel 8-ig aludtál.
Vasárnap Hollókőre látogattunk el. Sok időnk nem volt, így csak egy sétát tettünk az ófaluban. Benéztünk a közönség előtt is megnyitott házakba. Van itt fazekas, palócbaba készítő, kosárfonó, tűzzománc készítő, stb. Tudtam volna válogatni a szebbnél-szebb portékák között, de azt hiszem a havi fizetésem nem lett volna elég rá.
Délután kettő körül indultunk haza, mert 4 órára hivatalosak voltunk Timike szülinapjára.
A bulira persze némi késéssel értünk oda. Hárman voltatok, Timi, Mesi és Te. Úgy játszottatok, mintha előző nap találkoztatok volna utoljára, pedig már jó pár hét telt el azóta. Jó sokáig maradtunk, 9 körül értünk haza. Így ágyba is későn kerültél, pedig másnap nagy nap volt, kezdődött az ovis beszoktatás!