2008. 09. 17.

Csigusz az új jövevény

Tegnap, egy számunkra ismeretlen kisfiútól, Kristóftól kaptál egy óriás achát csigát. Eredetileg úgy volt, hogy bébit kapsz, de végül egy kifejlett példányt adott. Hatalmas háza van, jelenleg egy nagy dunsztos üvegben lakik, de majd csinálunk neki új "lakást" egy akváriumban. Spongyabob után szabadon Csigusznak neveztük el őt. Még nem találtam neki állandó helyet, úgyhogy az íróasztalon van. Olyan aranyos, ahogy naponta többször is leülsz a székre és nézegeted. Ma együtt meg is etettük Csiguszt uborkával és salátával.

És íme a képek Csiguszról:

Kenyérsütés

Ma, hosszú idő után újra elővettem a kenyérsütő gépet és sütöttem sajtos kenyeret. Felfigyeltél már az elején, a keverésnél a gép hangjára, ezért felraktalak a pultra és onnan figyelted mit csinál éppen a gép. Ez a kenyér úgy készül, hogy beleteszem az elején a hozzávalókat, kivéve a kockázott sajtot, amit csak a rövid dagasztások után kell beleszórni. Mikor megláttad, ezt mondtad:

- Ott a sajt. Bucika megeszi sajt.
- Ne edd meg Bucika, azt beletesszük a kenyérbe, majd ha csipogni kezd.
- Bucika beletesz.

Így sütünk mi;-)

Már csak néhány nap...

... és beindul az igazi élet. Tegnap kaptam állást, úgyhogy október 1.-től én is újra dolgozni fogok. Remélem sikerül majd a beszoktatás, és tudom tartani magam ehhez az időponthoz. Ami jó, hogy dolgozhatok 6 órában, így egy kicsit többet lehetünk majd együtt.

A héten még el kell intéznünk a doktornéninél a bölcsis papírokat. Majd kiderítem mikor is mehetünk.

Ma délután pedig jön keresztmami és Botond. Azt hiszem ez az utolsó ilyen kis találkánk:-(