2008. 05. 22.

Barátok...

Csináltam Neked egy kis montázst a barátaidról. Időrendi sorrend:
Máté - 27 hónapos
Hunor - 23 hónapos
Bánk - 18 hónapos
Botond - 14 hónapos



Bárcsak lenne egy saját játszóterem, avagy az antiszociális anyuka esete

Nem szeretek a környéken található játszóterekre járni. Egyrészt koszosak, másrészt ki nem állhatom a "bagózvahintáztatomagyerekem" és a "trécselekmásanyukákkalésodasemfigyelek" anyukákat. Komolyan nem tudom felfogni, miért van az, hogy egy játszótérre érve egyből rá kell gyújtani? Barátnőm, Évi erre elmesélt egy sztorit, hogy náluk simán kidobják a cigizős mamákat a játszótérről. Itt meg én vagyok a kissebbség... A lényeg. Tegnap délelőtt és délután is más-más játszóra mentünk. Délelőtti sztori: Elindultál a csúszdához, mögéd álltam, mert köteles mászó rész van és félek, nehogy leess. Nem segítek, csak a biztonság kedvéért ott állok. Miközben másztál, hallottam, hogy kavicsokat szórnak a gyerkőcök a csúszdára. Szerencsére mire felértél, észrevette a kislány anyukája és lesöpörték. Ez még nem is zavart volna. Amikor viszont előre mentem a csúszdához, egy bájos kisfiú, olyan 2 éves forma, elkezdte az itatós kulacsával locsolni a csúszdát. Háromszor szóltam rá, közben kértelek téged is, hogy még ne csússz. Negyedszerre már eltoltam a kis kezét a csúszdától, mire válaszként jól képenfröcskölt a palackjával:-(( Mint kiderült, kedves anyuka ott állt szinte mellettünk, de csak ekkor avatkozott közbe (persze bocsánatot még véletlenül sem kért). Még láttam utána, hogy u.ezt eljátszotta a rugós mérleghintán is.
Következő kaland délután. Lementünk a közeli játszóra, homokozó kipakol, majd a zacskót a cuccainkkal együtt kénytelen voltam a földre tenni, mert a pad már tele volt. Kis idő mulva már mindenünket széthordták, még a szatyromból is kipakolták a benne lévő labdát (ami csak azért háborít fel, mert irataim, kulacs, minden benne volt). Ha Te ilyet csinálnál én biztos nem engedném, hogy idegen ember szatyrába turkálj. Persze utána jöttek a szokásos kis sztorik, focizás a homokozóban, én állok a fejed fölött, hogy elkapjam ha közelítene feléd a labda, homokszórás minden mennyiségben, stb...
Hát ezért utálom a játszótereket... Vagy csak antiszociális lettem?

Krumplifőzelék vs. fasirt

Imádod a krumplifőzelék, ezért hetente legalább egyszer főzök Neked. Tegnap próbáltam megetetni Téged az előző napról maradt adaggal. Nem kérted, közölted, hogy -Csucsu, úgyhogy elvittelek aludni. Mikor felkeltél újabb kísérletet tettem. Ismét -Nem, nem volt a válasz. Mivel sírtál, kértem mutasd meg mit szeretnél. Kimásztál az etetőszékből, kimentél a konyhába és mutogattál a tűzhelyen lévő tepsire. Fasirtot kértél:-))) Két szeletet meg is ettél belőle, kenyér és persze a főzelék nélkül. Ez utóbbi ment Jenykének, aki szintén nem volt túl lelkes tőle.