2008. 09. 11.

Felgyorsultak az események

Tegnap bementünk a bölcsibe, valóban szeptember 22.-én kell kezdenünk. Megbeszéltük Ági nénivel, hogy mit kell vinnünk az első napon. Ahogy beléptünk, Te elrohantál a kedvenc kis pedálos autódhoz. Közben a szememmel Mátét kerestem, aki tegnap már reggeltől ebédig ott maradt a bölcsiben. Meg is találtam, pont Neked magyarázott egy mászókán állva. A megbeszélés után megpróbáltak haza ráncigálni, akkor épp építeni akartál a kisasztalon, majd amikor elhoztalak onnan, be akartál mászni a homokozóba. Ahogy indultunk kifelé Máté pont észre vett minket, és kiabált nekem, hogy -Timi, de nem mertem odamenni hozzá, nehogy sírjon, hogy ott marad, ezért gyorsan beszaladtam Veled az ajtón. Szegényt láttam, hogy jött oda az ajtóhoz, de szerencsére nem sírt, csak lesett befelé. Aztán jött egy gondozónéni és elvitte.
Ezután kimentünk a játszótérre, ahol legnagyobb bánatodra egyedül voltál. Timiék nem jöttek, Bálint már bölcsiben. Homokoztunk együtt és Te időnként kiálltál az út közepére kiabálva: -Hahó Timi, gyere! De sajnos nem jöttek.
A tegnapi nap egyébként elég zűrös volt, nem tudom mi volt, talán front, de egész nap meg voltál zizzenve. Már reggel összekaptunk, mert folyamatosan azt csináltad amit nem lehet. Aztán a játszón végignyaltad az összes kukát, utána belefeküdtél a homokba és ott kúsztál (ilyet még soha nem csináltál), hazafelé az összes kupakot összeszedted, felvetted az eldobott sörösdobozokat, és a lábtörlőrácsokból szeretted volna kipiszkálni a csikkeket. Ebédre semmit nem ettél, amin meg is lepődtem. Alvás után folytatódott tovább az őrület. Ezerszer elmondtam, hogy sírás lesz a jókedv vége, ami be is jött. Apa íróasztalához tartozó görgős széket szeretted volna kihúzni, ami nem mozdult meg, ellenben hátradőlt, így Te hanyatt zuhantál a szék meg Rád esett:-( Volt nagy sírás-rívás, kb. 1 percig, aztán folytatódott tovább minden. Szerencsére ennek a napnak is vége lett;-)

Ma ügyeket intézünk, le kell mondanunk a GYED-et, úgyhogy megyünk az OEP-hez. GYES-t is kéne igényelni, de ott biztos kismillióan vannak, úgyhogy szerintem ezt postán intézzük. Ahogy tapasztaltam az ottani ügyintézési határidőket, azt hiszem idén már nem várhatunk pénzt belőle.