2011. 08. 27.

5 hét oviszünet - nyaralás 1, 2

Hihetetlen, de pár nap és vége a nyárnak. nehezen indult be a nyár, inkább a rossz idő dominált, de néhány hete igazi nyári idő van. Olyannyira, hogy az augusztus 20.-a utáni héten egymás után több napon is melegrekordok dőltek meg, 40 fok közeli hőmérsékletekkel.
Július 18.-án bezárt az ovi 5 hétre. Előtte már összevont csoportok voltak, szerencsére Téged ez nem zavart. Az első 3 hetet Papával töltötted. Ebből a legemlékezetesebb az utolsó hét volt, amikor Papa a házukban elvállalta a gondnokságot. Nagy örömmel segítettél neki kihúzni a kukákat, és annyira megtetszett a "szakma", hogy azóta is kukagondok pályára szeretnél lépni:-) (Nemhiába volt az első szavaid egyike a kuka szó).
A szünet 4. hetében Balatonszepezdre utaztunk Papával, Viktorral, Karolinával és a két kutyával. Egy szép nagy ikerház felét béreltük ki, másik felében pedig Viktor barátai laktak. Az idő viszonylag jó volt, de voltak napok amikor nem tudtunk fürdeni, mert előzőleg olyan hűvös idő volt, a víz pedig mély, így nem volt túl meleg. Amikor nem fürödtünk, akkor kirándulni mentünk. Egyik nap a Veszprémi Állatkertet látogattuk meg, másik nap pedig a Füredi Borfesztiválra és Tihanyba utaztunk.
A kertet nagyon élvezted, felállítottuk a sátradat, ping-pongoztunk és végre kipróbáltuk a tavalyi TESCO-s árleszállításon fillérekért vásárolt medencédet.
Augusztus 13.-án szombaton jöttünk haza, vasárnap itthon voltunk, hétfőn pedig továbbutaztunk Keresztmamiékkal és a 3 gyerkőccel Balatonlellére. Lellén a Lelle Apartmanházban foglaltunk szállást, én már júliusban jártam itt a barátnőimmel, de most sem okozott csalódást. Az apartmanház közvetlenül vízparti, közel a központban. Most egy 6 személyes apartmant béreltünk, ami 3 szobából, egy nappali-konyhából állt. Keresztmamiék Gergővel egy szobában, mi Apával, Ti nagyobb gyerekek (Te, Julika és Boti) pedig együtt aludtatok. Ez a hét szinte teljes egészében a strandolásról szólt, egy szelesebb napon áthajókáztunk Badacsonyba, egy nap pedig vitorlázni mentünk, de akkor is strandoltunk egyet Révfülöpön. Az augusztus 20.-i tűzijátékot idén Lellén néztük. De láttunk több égi parádét is amíg vártunk, amelyeket különböző balatoni településeken lőttek fel.
21.-én vasárnap jöttünk haza, és a csomagok ledobálása után mentünk is tovább Timike szülinapi bulijára. Nagyon örültetek egymásnak Mesivel és Timivel, mert már két hete nem találkoztatok.
Ezen a héten pedig megnyitott újra az ovi. Még nagyon kevés gyerek volt, és mivel jó idő volt, pancsoltatok. Szerdán pedig a nagy hőség miatt strandoltunk egyet Leával és Mesivel.
A hétvégét itthon töltjük, Apa a szokásos augusztus végi bankos sportnapokon vesz részt, ezúttal Sopronban. Holnapra viszont lehet, hogy kitalálok valamilyen programot, mert ki kellene használnunk a jó időt.