2010. 07. 25.

Hőség

Még múlt hét végén elkezdtem írni egy bejegyzést az időjárásról, de félbehagytam.
Beköszöntött az igazi nyár, jóval 30 fok fölötti hőmérséklettel. Igaz, hogy nem egy huzamban, de több, mint hétig iszonyú kánikula volt. Borzasztó elviselni a hőséget, leengedett redőnyök mellett is 36-38 fokot mutatott a hőmérő. Éjszakánként csak ventillátor mellett tudunk aludni, de még így is folyamatosan ömlött rólunk a víz.
A munkahelyemen sem sokkal jobb a helyzet, az ablakon szinte semmi levegő nem jön be, így csak egy ventillátor keringeti a meleg levegőt. Elég nehéz így koncentrálni a délutáni órákban.
Most egy kis felfrissülés jön, ugyanis egy nap alatt több, mint 10 fokot hűlt a levegő. Az előbb pl. farmerdzsekiben sétáltattam a kutyát.
Szegény Mamáék megint jókor mennek nyaralni. Holnap indulnak, remélem hamarosan jobb idő jön, és nem kell ázniuk egy hétig.

Bölcsiszünet

Július 19.-én megkezdődött az 5 hetes bölcsiszünet. Az első hetet Mamával töltötted. Még pénteken úgy tűnt, hogy Apus is otthon lesz és Mátéra fog vigyázni. Örültünk is, mert akkor jól eljátszottatok volna ketten. De sajnos vasárnap kiderült, hogy Máté bárányhimlős lett, így végül nem tudták hozni.
Szerencsére egész héten egész jól viselkedtél, amivel gondunk volt, hogy nem voltál hajlandó lefeküdni, így viszont többször is elaludtál 4 óra körül és amikor felébresztettelek iszonyú nyűgös voltál.
Jövő héten én leszek Veled szabin, mert Mamáék elutaztak. Már megbeszéltünk programot Keresztmamiékkal és a hét második felében Éviékkel is.