2008. 09. 30.

Bimm-bamm

Régóta imádod harangszót. Sokszor kell néznünk akár a neten, akár a telefonomban (azt vettem fel, ahogy a déli harangszót nézed;-)) Az első szavaid között szerepelt a bimm-bamm. Tegnap négykézláb álltál a szőnyegen, fejedet lelógatva és ezt hallottuk.
-Bimm-bamm, bimm-bamm szól a harang.
Mindezt énekelve, ahogy Mama szokta. Apával egymásra néztünk, nem is akartunk hinni a fülünknek annyira tisztán mondtad.

A hetedik napon...

... megtörtént amitől féltem. Sírva kellett otthagynom a bölcsiben.
Mindezt megelőzte egy olyan éjszaka, amilyen már rég nem volt. Háromszor keltél fel. Először 2-kor, fél 3-kor visszavitt Apa a szobádba, majd 3-kor újabb ébredés, fél 4-kor vissza, 4-kor ismét sírás. Ekkor már vissza sem vittünk, hiszen 6-kor ébresztő volt. Téged fél 8 előtt keltettelek, majd megittad a szokásos kávédat. Aztán elkezdtél pityeregni és a bölcsit emlegetted. Próbáltam magyarázni, hogy Anya dolgozni megy, Te maradsz a bölcsiben és alvás után ott leszek érted. A bölcsibe még vidáman mentünk be, aztán ahogy bevittelek a csoportba eltört a mécses. Sírva kiabáltad, hogy -Anya, anya. Még pakolásztam egy darabig és közben folyamatosan hallottam a hangod. Rossz volt, mert ma már bementem a munkahelyemre és egész 11-ig aggódtam, hogy vajon mi lehet Veled. Akkor Mama telefonált, hogy beszélt Ágival. Sírtál és az ölébe vett, Te pedig nagy szomorúságodban reggelizni sem akartál. Az ő párizsijának viszont megörültél, mondtad neki hogy husi, úgyhogy azt reggeliztél. Utána már nem volt gond, mentél játszani. Délután kiderült, hogy 9-kor már semmi bajod nem volt, Tomika anyukája öltöztetett és Te vígan mutogattad a cipődet neki. Tudom, hogy ez normális ilyenkor és már múlt héten jelezték, hogy felkészülhetek erre, de mégis nagyon rossz érzés volt így otthagyni. 1/4 3-kor értem oda érted Mamával. Nagyon örültél nekünk, láthatóan jó kedved volt. Holnap már csak ő megy érted egyedül. A tegnapi nappal ellentétben, amikor egész nap ettél, ma meg sem kóstoltad a tökfőzeléket, és a májat sem. Viszont szülinap volt a csoportban és a szülinapi ropiból elég tetemes mennyiséget elfogyasztottál. Mamánál próbáltunk spenóttal kínálni amit egyébként szeretsz, de mondtad, hogy: -Nem jó sznenót, így végül csak kolbászos szendvicset ettél (az tuti befutó), plusz egy mandarint. Itthon uzsira egy pudingot és másfél doboz joghurtot ettél, vacsorára pedig rántott csirkehusit sültkrumplival.

A munka is jól telt, több, mint 3 órát voltam bent, megírtam a szerződésem, és belekóstoltam a feladataim egy részébe is. Azt hiszem jó, hogy az elmúlt két évben szakdogát kellett írnom és készültem a vizsgáimra, az államvizsgára, mert így a gépelést sem felejtettem el, és talán a munkára koncentrálni sem olyan nehéz. De azért elfáradtam. Kíváncsi vagyok mi lesz holnap 6 órában. Kicsit furcsa még az, hogy kérdezgetni kell, annyira hozzá voltam szokva az önálló munkához. Remélem hamar beletanulok.

Addig is próbálok egyet szundizni. Már az esti altatásod alatt is elaludtam, szerintem hamarabb mint Te, de felébredtem valamire;-)

u.i: Már csak 5 hónap van tavaszig;-D