2008. 08. 04.

Ismét Bánkon

Szombaton, - minden fogadalmam ellenére - , elmentünk a családdal Bánkra horgászni. Már előre féltem, mivel elég nehéz veled egy tó partján elfoglaltságot találni én pedig nem mehettem a vízbe. De megoldottuk. Elvittük a Horvátországi nyaralásra vásárolt gumicsónakot kipróbálásra. Tök jó volt minden, Te még mentőmellényt is kaptál, de sajnos kiderült, hogy a csónak ereszt. Apa visszavitte a boltba, de már nem volt több, így most csónak nélkül maradtunk.
Nálad a csónakázás is veszélyes játék, mert onnan is bele akarsz ugrani a vízbe;-) Kétszer hajókáztunk a tavon, Karolina pedig bevitt téged pancsolni. A délutáni alvás szokás szerint kisebb nyafival zajlott (a szokás szerint csak a kimozdulások alkalmára értendő, itthon szerencsére minden cirkusz nélkül megy a csucsu). Próbáltalak a babakocsiban tologatni, de mikor láttam, hogy reménytelen, kivettelek belőle. Próbáltam, hátha a karomban elalszol, mire álmos fejjel közölted, hogy -Séta, úgyhogy fél kézzel téged tartottalak, fél kézzel a kocsit toltam. Nagyon hamar bealudtál így.
Csodával határos módon még halat is sikerült fogni, 6 ponttyal és 2 keszeggel tértünk haza. 4 halat elpasszoltunk, így kevesebb pucolás maradt.
Hazafelé úton elaludtál, itthon viszont fel kellett kelteni Téged, mert nagyon koszos voltál, és nem is vacsiztál (ez lett volna a kisebb baj). Sírtál mikor a kádba tettelek, úgyhogy villám pancsi volt, még mesét sem kértél, rögtön szundiztál tovább.
Mindent összevetve jó kis kirándulás volt.

Nehézkes vásárlás

Keresztmamival már jó rég megbeszéltük, hogy elmegyünk egy kreatív boltba "anyagbeszerzésre". Ezt pénteken ejtettük meg. A gond csak az volt, hogy Mamáék pont aznap elutaztak, így Téged is kénytelen voltam magammal vinni. Botond is jött, de velük ott volt Gabi mama is. Bementünk a boltba, ahol egy kis asztalka volt zsírkrétával, oda leültettünk Titeket rajzolni. Te egyből hajtottad: -Pompo vici (ez a pont-pont vesszőcske), de sajnos kb. 2 percig kötött le, majd útnak indultatok, ami egy kreatív boltban igen veszélyes játék. Gabi mama elvitt Titeket sétálni, de egyfolytában hallottam a hangotokat. Több, mint egy órát töltöttünk bent, nagyon szép dolgokat szereztünk be;-) Mint kiderült, Ti Botondkával a liftet hívogattátok addig. Szegény Gabi mama hősiesen állta a sarat, utólag is köszönet érte!