2008. 06. 22.

Pancsi, palinta, Gobi, jóóóóféle marhapöri, isteni jegeskávé

Nagyjából ez jellemezte a hétvégénket, mindez egy nagy adag hőséggel megspékelve. Szombaton Balatonvilágosra utaztunk. Szerencsére időben indultunk, köszönhető ez Neked, mivel 1/4 6-kor ébresztőt fújtál, de legalább így elkerültük a dugót. Nagyon jól érezted magad, pancsiztál a Balatonban és csónakáztunk. Sajnos a beülős úszógumidban már csak rövid ideig maradsz meg, ki akarsz szállni belőle és úgy pancsolni. Valahogy rájöttél, hogy a belső és külső gumi között ki tudod dugni a kezed, így szint vízszintesen "úsztál". Ez eleinte nagyon jópofa volt, de aztán rájöttél, hogy ki is tudsz úszni belőle.



Végül karúszóval próbálkoztunk, de az meg még nagy Neked.


Annyira fel voltál dobódva tegnap, hogy még elaltatni sem tudtunk,
igaz, a kocsiban szundiztál egyet lefelé. Aztán hazafelé úton ahogy kifordultunk a parkolóból le is ragadt a szemed. Ennek ellenére este simán elaludtál, sőt reggel fél 8 körül keltél csak fel. A mai napra tervezett kirándulás elmaradt, helyette Keresztmamiékhoz mentünk ki bográcsozni. Keresztapu isteni marhapörit főzött (pedig én nem vagyok oda a pörköltekért, de ő mindig finomat csinál), Keresztmami pedig kovászos uborkát készített hozzá, amiből szintén jól belaktam;-) Te minderről lemaradtál, mert mire elkészült a hami már szundiztatok Botonddal. Délután még jegeskávéztunk egyet (madártej fagyival felturbózva), ami szintén nagyon jól sikerült. Sokat pancsiztunk ma is, jól esett hűsölni a vízben ebben a nagy hőségben. És persze neked ott volt az elmaradhatatlan palinta is. Imádod a hintát, ma jó sokat ültél is benne. Hazafelé egész úton Gobi (alias Bogi) kutyát emlegetted, nagyon szereted, biztos azért, mert ő is szereti a gyerekeket és jól bírja a gyűrődést;-) Botonddal még mindig inkább egymás mellett játszotok, mint egymással. Amikor beültetek a kismedencébe, folyamatosan hol egyikőtök, hol másikótok sikított és próbálta kitolni a medencéből a másikat. Sajnos emiatt fénykép sem készült a közös fürdésről. Mi szokás szerint nem vittünk fényképezőt, majd megkérem Keresztmamit, hogy küldje el amiket ő csinált és felteszem utólag.

Én még itthon este nekiálltam sütit sütni, méghozzá a Pihe-féle Gyors torta-nagyitól c. sütit. Annyiban változtattam a recepten, hogy cukor jó része helyett glükonont tettem bele és mézeskalács fűszer helyett csak fahéjat. Viszont a miskolci Kocsonyafesztiválon beszerzett házi szilvalekvár nagyon jó volt bele. Kár, hogy már csak néhány falat van belőle, jó lenne beszerezni egy újabba adagot. Vagy összegyűjtöm a lelkierőm és ha itt a szezon főzök igazi, 20 órán keresztül készülő lekvárt. Na jó, ezt én sem gondoltam komolyan.

Holnapra ismét nagy meleget jósolnak, rekord UV sugárzással, úgyhogy azt hiszem a nap nagy részét a lakásban töltjük:-((( De hogy mivel?