2010. 05. 20.

Május van

Legalábbis a naptár szerint. Az elmúlt héten ugyanis nem ezt mutatta az időjárás. Pont egy hete, múlt hét csütörtökön áztam el először, akkor kezdődött az esős időszak. Aztán folyamatosan hűlni kezdett az idő is, vasárnapra már 10 fok sem volt. Ilyen a mi szerencsénk, mert vasárnapra Apa nyert egy VIP belépőt a Nők Lapja Családi napra, de gyanítom úgy ahogy volt elmaradt a rendezvény.
Visszatérve az időre. Napokon keresztül nemhogy esett, ömlött az eső, amihez viharos szél is társult. Itt a kerületben is volt egy-két kár, főleg fák dőltek ki. De mi még mindig szerencsések vagyunk, mert sok helyen rekord áradások voltak. Az elmúlt napokban még én is esőkabátban jártam, mert az ernyőt képtelenség lett volna használni. Egyelőre nehéz elhinni, hogy másfél hét múlva nyár lesz.
Sajnos a ramaty időnek köszönhetően néhány napja elég nyűgös vagy. Mondjuk nem is csodálom, mert egy hete nem tudtatok kimenni még az udvarra sem. Ma délelőtt azért már levegőztetek egy kicsit, de gondolom még pár nap eltelik amíg felszárad minden.
Bár én ma újra eláztam, azért bízunk benne, hogy tényleg jön a jó idő. Márcsak azért is, mert hétvégén horgászni készülünk.