2010. 05. 05.

Az utolsó bölcsis szülői

Múlt hét csütörtökön megtartották az utolsó bölcsis szülői értekezletet. Fő téma az óvodai beiratkozás volt. Nagyon szerencsés kerületben lakunk, ugyanis itt minden jelentkezőt el tudnak helyezni (max. nem oda ahová szeretné). Szó volt még az év hátralévő programjairól is. A legfontosabb a gyereknap, ami idén május 28.-án kerül megrendezésre. Ismét nyílt nap lesz ezen a napon. A sok program mellett közkívánatra újra lesz rendőr és tűzoltó autó is (ami tavaly állítólag az apukák körében nagyobb sikert aratott, mint a gyerekekében).
A következő nagy és Nektek utolsó program a kerti parti - a ballagás lesz. Ez valamikor júniusban lesz, mert sokan már nem jönnek a nyáron.
A nyári zárás július közepétől lesz, augusztus utolsó hetéig. Rákérdeztem, hogy a beszoktatásnál mi a célszerűbb (mert az oviban sem egyeznek a vélemények), ha már nem mentek vissza a bölcsibe, vagy ha a délelőtti ovi után visszamentek délutánra. Marika néni a vezető azt mondta, hogy szerinte mindenképp jó, hogy ha ebédre visszamentek és maradtok a bölcsiben délutánra. Úgyhogy ezt fogjuk tenni.
Marika néni egyébként külön kiemelt Téged a szülőin, hogy nagyon sajnálják, hogy elmész, mert igazi kis vezéregyéniség vagy:-)

Éviéknél

Április utolsó hétvégéjének szombatját Éviéknél töltöttük. A békásmegyeri máltai játszótéren találkoztunk, ahol utoljára még akkor voltunk, amikor otthon voltunk veletek GYED-en. Nagyon jó ez a játszótér, ha itt a közelben is lenne ilyen, lehet, hogy nem utálnék annyira játszótérre járni. Van minden mászóka, csúszda, libikóka, homokozó, ami bármelyik játszótéren is megtalálható, de saját homokozójátékokkal, "járművekkel", társasokkal és egyéb hasznos játékokkal is fel van szerelve.
És valahogy a szülők is mintha mások lettek volna. Játszottak a gyerekekkel, figyeltek rájuk, nem úgy mint az itteni tereken, ahová kicsapják a gyerekeket és csevej partit tartanak, miközben a gyereket más kénytelen nevelni. (Nem is beszélve a hinta mellett cigarettázó egyénekre).

Délután felmentünk Éviékhez, ahol jókat játszottatok. Ami kiderült, hogy mindketten nagy dumagépek vagytok, a legjobb az volt, mikor kézen fogva sétáltatok és folyamatosan beszéltetek egymásnak, de teljesen más témáról.