2008. 08. 31.

Vége van a nyárnak:-(

Egy kis emlék:

Őreg nénétől Kippkoppig

16 hónapos korodig szopiztál, így aludtál el esténként az ágyunkban. Mivel ez sokszor akár 3/4 órát is igénybe vett, és nem szerettem volna ha később gondot okoz az altatás, átálltunk arra, hogy szopi-cumi helyett esti mesét mondunk. Egy hangos könyvvel kezdtünk, amit Mamáéktól kaptál tavaly a keresztelődre. Egy család történetét meséli el, ahol az anyuci elmegy, apuka meg otthon marad babucival és bár nem akarja felkelteni, minden összejön neki. Legurul a lépcsőn, rálép a cica farkára, ugat a kutya, leejti a tányért, kakukkol az óra, és még horkol is;-) Mindez hangokkal illusztrálva, amit imádsz.
Néhány nap múlva komolyra vettük a figurát és elkezdtük olvasni Neked az Öreg néne őzikéjét. Én is imádtam gyerekkoromban és kívülről fújtam. (Még a könyv is eredeti;-) Simán végigülted és attól kezdve hónapokig ezt olvastuk.
Aztán időnként elővettem egy-egy mesekönyvet, például a Klasszikus állatmeséket, amit nézegetni szeretsz.
Majd jött az újabb telitalálat Kippkopp karácsonya. Nem tudom hányszor olvastuk már végig Neked, de megúnhatatlan számodra. Ezen felbuzdulva, ma elmentünk a Libri könyvesboltba és vettünk Neked egy újabb Kippkopp könyvet, Kippkopp a hóban. Amíg olvastam Neked végig ezt hajtottad: -Keres Kippok (így hívod), vagyis kerested a másik könyvet, amit már megszoktál. Próbáltam mutogatni Neked, hogy ebben is van cinke, meg a karácsonyosban is, de úgy látszik a már megszokott mese jobban tetszik Neked;-)