2008. 07. 03.

Reggeli szösszenet

Napról-napra egyre több szóval bővül a kis szótárad, már meg sem kísérlem dokumentálni. Mostanában egyszerűbb "mondatokat" is alkotsz, mint pl. -Szia Mama, vagy -Papszi nincs. Tegnap mintha hallottunk volna valami anyához hasonló szót, de azóta nem sikerült újra felfedezni. A ma reggelünk így zajlott:

Elöljáróban annyit, hogy kicsit később, 3/4 8 után keltél ma, amikor Apa már nem volt itthon. Egyébként ha kiveszlek az ágyból az az első, hogy rákérdezel: -Papszi? Bezzeg ha Papszi vesz, akkor nem kérdezel semmit:-( Szóval a reggel:

-Papszi?
-Nincs, későn keltél, ő már elment dolgozni.
-Csucsu?
-Nem, nem csucsuzik már, elment dolgozni.
(van olyan, hogy amikor kiveszlek az ágyikóból, Apa még a mi ágyunkban fekszik és ilyenkor mondom, hogy csucsuzik, nézdd meg. Gondolom innen jött az ötlet)

A következő a nappaliban történt nem sokkal ezután, amikor megpillantottad a sótartót az egyik széken:

-Ez?
-Só.
-Só?
-Igen, só.
-Mi?

Hiszti, hiszti és hiszti...

Nagyjából ez jellemezte a mai napunkat.

Sajnos néhány napja megint üvöltözöl, ledobod magad a földre. Nekem már a kiabálástól önmagában is égnek áll a hajam. Ettől a jaj, de sajnálom magam című földön fetrengésen viszont sokszor csak nevetni tudok.
A mai sztorink:
Itt a házban van egy bolt, aminek a bejáratánál van két "autómata", az egyikben pici labdák, a másikban valami Micimackós franc van. A boltos lányok nagyon kedvelnek Téged, (ha bejövünk a kapun az az első, hogy berohansz a boltba, ilyenkor megszeretgetnek), és tőlük már sikerült bezsebelni egy-egy ilyen labdát. Tegnap meg az egyik törzsvásárló vett egy lasztit Neked, hiába kértük, hogy ne. Ma délelőtt bejöttünk és Te szokás szerint indultál volna a labdák felé, de nem engedtem. Erre hasra vágtad magad a mocskos kövön és elkezdtél kúszni a bolt felé. Közben megjött a lift, úgyhogy ebben a pózban sikerült beráncigálnom oda. Ott felállítottalak, de kitámasztottál a két kezeddel, úgy, hogy alig tudtam becsukni a liftajtót. Amikor végre betsuzkoltalak, újra ledobtad magad a földre és a liftből is így kellett kihúznom Téged:-( Ez azért is érdekes mutatvány volt, mert az egyik kezemmel a kocsit toltam, a másikban meg egy szatyor volt.
Délután a szokásos közel 3 órás szundi után vártam, hogy egy kisangyal ébred fel, de tévednem kellett. Már a pelus cserénél sírva fakadtál, ezek után meg már minden baj volt. Ráadásnak én még le is nyírtam a hajad, bár azt meglepő nyugodsággal ülted végig. Utána pancsiztál is egyet, de ott is csak ment a nyafi mindenért. Az uzsira készített gyümölcskoktélom sem kellett. Köpted kifelé. Így a kukában landolt a banánból, 2 db őszibarackból és 1 db sárgabarackból készült püré. Sikerült úgy lefárasztanod, hogy 5-kor már telefonáltam Apának, hogy igyekezzen haza.

És a nap fénypontja... Mamától kaptál egy babakocsit. Már most imádod. Ismét bővült a férfias játékok kelléktára;-) Majd holnap lefényképezlek vele.