2010. 05. 13.

Budapesti vidámpark

Tavaly jártunk a bécsi Práterben, ahol még nem mutattál különösebb érdeklődést a játékok iránt (azért egy-két dolgot kipróbáltál). Azóta eltelt egy év, ráadásul egyik kedvenc könyvsorozatod Anna, Peti és Gergő egyik kötetében is olvastunk a budapesti Vidámparkról, és egyre többször mondtad, hogy menjünk el.
Május 9.-én Apa születésnapja volt, és úgy gondoltuk, hogy megünnnepelhetjük ezt egy közös vidámparkozással. A nap minden várakozásunkat felülmúlta. Szerintem legalább öt éve nem voltunk itt, és azóta jónéhány dolog változott. Először is az, hogy karszalagos lett a belépés. Nagyon sok új játék van, de azért nosztalgiázni is lehet a régi játékokon (pl. a Kanyargós, amire vagy hatszor felültünk:-)) A kisgyerekeknek külön kis park van kialakítva Dzsungel park néven, ahol vizidodzsem, varázsbicikli, dzsungel vasút, kézi hajtányos, síneken közlekedő kisvasút, kis óriáskerék, sárkányos sétahajó, hajókörhinta, hullámhajó és tűzoltókocsi is megtalálható. Ezek közül szinte mindet ki is próbáltuk/próbáltad.
Ami még nagy sikert aratott a kukacos "hullámvasút", és amin Apa is és én is meglepődtem, hogy felültél velem a nagy fa hullámvasútra, ráadásul nagyon tetszett is Neked (hiába no, csak van benned valami belőlem is). A dodzsem és a lézerdodzsem is nagy sikert aratott, ezekben is legalább 3-3X ültünk. Voltunk még mesecsónakban, elvarázsolt kastélyban, óriáskeréken, és rábeszéltelek a barlangvasútra is, de az nem tetszett Neked. Én még egyedül felültem egy-két pörgő-forgóra, amit csak én szeretek:-)
Olyannyira jól szórakoztunk, hogy észre sem vettük mennyire elment az idő. Mindig volt még egy utolsó menet. Dél előtt értünk ki a parkba és hatig voltunk ott.
Másnap persze tortát is kapott Apa:-)