2010. 09. 24.

Moziverzum

Az elmúlt időszakban dőzsöltünk, háromszor is jártunk együtt moziban. Első alkalommal Bartos Erika: Bogyó és Babóca című meséjét néztük meg. Ez volt a próba, úgyanis Te még soha nem jártál moziba. A film 13 rövid meséből állt, amelyek eredetileg a tévében mentek volna, de a sajtóbemutató sikerén felbuzdulva inkább mozifilmet csináltak belőle. Nagyon tetszett Neked is és nekünk is mese. Szerintem még felnőttként is élvezhető volt (én Anna, Peti és Gergőt is szeretem:-D), bár mellettünk egy apukat szunyókált egy jót a valamivel több, mint egy óra alatt.



Másodszorra egy 3D-s természetfilmet néztünk meg az IMAX moziban. A címe: Bogárszemmel az Őserdőben. Egy lepke és egy sáska életét mutatja be a kezdetektől a végig (legalábbis ami a lepkét illeti). Kicsit tartottam tőle, hogy majd idegesíteni fog Téged a szemüveg, de szerencsére nem így lett, sőt kifejezetten tetszett Neked. Nagyon jópofa volt, ahogy amikor a kamera fel és le mozgott, levetted a szemüveget és hangosan kérdezgetted, hogy most nem mi mentünk föl/le? Ezenkívül a lépcsőt is kerested, úgy elvarázsolt a 3D-s őserdő, hogy azt hitted az is eltűnt:-D Sok gyerek volt, és szinte mindegyik próbálta elkapni a szeme előtt cikázó bogarakat. A film vége után azt mondtad, hogy nem tetszett Neked, de később már az ellenkezőjét állítottad.
Múlt héten Palace Filmnapok voltak, így kihasználva az alkalmat pénteken Apával kettesben, szombaton pedig Évivel moziztunk. Vasárnap ismét együtt, Évivel és Hunorral megnéztük Sammy nagy kalandjait szintén 3D-ben. Maga a mese nagyon aranyos és látványos volt, bár szerintem kissé hosszúra sikeredett, így Ti gyerkőcök már ficeregtetek a film közben. Azóta viszont folyamatosan Némó-t nézel dvd-n, amiben szintén vannak hasonló kisteknősök és a tengerben játszódik.



Lehet, hogy egyhamar nem mozizunk most, de novemberben mindenképp, mert jön Harry Potter:-D (Vajon ez a név fog Neked bármit is mondani?)

1 hónap az oviban

Tegnap volt egy hónapja, hogy óvodába kerültél. Olyan, mintha mindig is idejártál volna. A "tömeg" és a fiú többség ellenére továbbra is központi szerepet játszol a csoport életében. Szívesen részt veszel minden kezdeményezésben, ami külön öröm, hiszen kiscsoportban egyedül a torna az, amin kötelező részt venni. Torna egyelőre még nincs, mert a tornateremben az épülő új óvoda egy csoportja van ideiglenesen elhelyezve, mivel az nem készült el határidőre.
Hihetetlen, de ebben az egy hónapban rengeteget változtál. Egyrészt kezelhetőbb vagy, szinte teljes egészében elmúltak a nagy viták, amik a nyáron azért rendesen megkeserítették az életünket. Másrészt teljesen magadtól elkezdtél megkóstolni egy csomó mindent, amire eddig nem tudtunk rávenni. Így most már eszegetsz paprikát, paradicsomot, beleharapsz a kígyóuborkába, megkóstoltad a ketchupot és a majonézt is. És ami a legnagyobb öröm, hogy egy hete a visszaköltöztél a saját szobádba. Közel két éve velünk aludtál, időnként próbáltunk visszaszoktatni, de nem tudtuk megoldani a feladatot. Nem mondom, hogy most könnyen megy, mert van olyan éjszaka, hogy akár ötször is be kell menni hozzád. Ilyenkor nem sírsz, nem jössz át hozzánk, egyszerűen csak szólsz, és mi megyünk. Átjönni nem akarsz, szerencsére ragaszkodsz ahhoz, hogy a saját szobádban aludj tovább. Remélem, hogy most sikerrel járunk, bár az már mindenképp haladás az előző próbálkozásokhoz képest, hogy Te magad is ott akarsz aludni.

Amit még erről az egy hónapról érdemes leírni:
-az amúgy sem rossz étvágyad még jobb lett, sokszor az uzsi után még itthon is eszel, és persze a vacsora sem maradhat el.
-bár a csoportban sokan voltak betegek, Te eddig megúsztad némi orrfolyással.

Holnap lesz az ovis kiscsoportos avatás Szentendrén. Remélem az idő kedvez majd nekünk.